Marko Ljubić: Poziv na tribinu „Medijsko nasilje i politička kultura u Hrvatskoj“ – u srijedu u 20 sati u Matici Hrvatskoj

Vrijeme:1 min, 39 sec

 

Duboka razmimoilaženja, pa i teški prijepori i sukobi oko temeljnih nacionalnih pitanja, usprkos stabilnoj vladajućoj većini i izbornoj pobjedi relativno desne političke platforme, nameću otvorene rasprave o bitnim pitanjima današnjeg hrvatskog društva, izvan političkih institucija. To je i istodobno razlog za pokretanje nekolicine novih inicijativa, kako na političkom spektru, gdje svejedočimo munjevitom usponu Mosta i Živog zida, tako i na nevladinoj sceni.

Hoće li još uvijek tajnoviti „Projekt Velebit“ čiji je promotor popularni televizijski novinar, urednik i voditelj Markovog trga, Marko Jurič, značiti dobitak na nevladinoj i civilnoj nacionalnoj sceni, ili će to biti još jedan od mnogih nažalost neuspješnih pokušaja na konzervativnom i nacionalnom društvenom spektru, pitanje je koje se postavlja već mjesec dana od kada je Jurič prvi put u svojoj emisiji objavio taj tajnoviti Projekt.

Naime „Projekt Velebit“ je nakon televizijskih najava, promoviran u Rijeci, a u srijedu u 20 sati zajedno s relevantnom Maticom Hrvatskom organizira prvu u nizu tribina i rasprava s temema iz spektra najaktualnijih problema hrvatskoga društva danas.

Tribinu pod nazivom „Medijsko nasilje i politička kultura u Hrvatskoj“, u dvorani Matice Hrvatske, na Strossmayerovom trgu 4 u Zagrebu, organiziraju Matica Hrvatska, Odjel za politologiju i Projekt Velebit. Sudionici rasprave su Jure Vujić politolog i esejist, Zvonimir Hodak odvjetnik i autor već legendarne kolumne „Lijeve Naše“, Tanja Bjelobrajdić , autorica antiratnog romana „Crni kaput“ na temu Vukovara u Domovinskom ratu, Marko Jurič ispred Projekta Velebit, te naš kolumnist Marko Ljubić, koji predstavlja HNiP, udrugu hrvatskih novinara i publicista.

Bit će to prigoda na jednom mjestu čuti nekolicinu relevantnih hrvatskih intelektualaca konzervativne provenijencije o višegodišnjem izrazito prisutnom pitanju hrvatskoga društva, na koje još uvijek u Hrvatskoj, pogotovo u institucijama koje značajno utječu na formiranje medijske i kulturne paradigme u zemlji, nema cjelovitog i prihvatljivog odgovora. S obirom na profil gostiju koji relevantno mogu govoriti o medijskim, politološkim, pravnim i kulturnim aspektima problema, očekivati je da se na tribini čuju zanimljivi stavovi i prijedlozi, bitni drugačiji od prevladavajućega ljevičarskog mainstreama danas.

Projekt Velebit /Dinko Dedić/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

0 thoughts on “Marko Ljubić: Poziv na tribinu „Medijsko nasilje i politička kultura u Hrvatskoj“ – u srijedu u 20 sati u Matici Hrvatskoj

Odgovori