Hrvatski ministar obrane otkazao put u Sarajevo

Vrijeme:1 min, 39 sec

DAMIR KRSTIČEVIĆ

 

“U ovom trenutku razgovaramo o proračunu za sljedeću godinu. Ja ću ići u Sarajevo i ne bojim se odlaska u BiH. Nisam se bojao u ratu pa se ni sad ne bojim. No, sad mi je prioritet proračun, a moj će pomoćnik Brzica sve odraditi kvalitetno”, rekao hrvatski ministar obrane.

imagesHrvatski ministar obrane Damir Krstičević otkazao je put u Sarajevo, gdje je u utorak trebao nazočiti sastanku ministara obrane država članica Obrambene suradnje srednje Europe (CEDC) s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš, doznaje Jutarnji list.

Na sastancima će ga zamijeniti njegov pomoćnik za obrambenu politiku Nikola Brzica. Kako doznaje ‘Jutarnji‘, Krstičević je danas trebao u Beču nazočiti sastanku CEDC-a zajedno s kolegama ministrima iz Austrije, Češke, Mađarske, Slovačke i Slovenije. Nakon toga su u utorak svi zajedno iz Beča trebali otputovati u Sarajevo.

Do otkazivanja ovog putovanja došlo je samo tjedan dana nakon uhićenja deset bivših pripadnika HVO-a u Orašju i potvrđenih informacija da je Tužiteljstvo BiH otvorilo istragu protiv Krstičevića zbog navodnog počinjenja ratnog zločina tijekom vojnih operacija u Mrkonjić Gradu 1995., navodi list.

Hrvatski ministar obrane, pak, tvrdi za Jutarnji list da u otkazivanju putovanja nema ničeg alarmantnog.

“U ovom trenutku razgovaramo o proračunu za sljedeću godinu. Ja ću ići u Sarajevo i ne bojim se odlaska u Bosnu i Hercegovin. Nisam se bojao u ratu pa se ni sad ne bojim. No, sad mi je prioritet proračun, a moj će pomoćnik Brzica sve odraditi vrlo kvalitetno”, rekao hrvatski ministar obrane.

Prema neslužbenim informacijama, Krstičević je još početkom prošlog tjedna planirao put u Beč i Sarajevo, no onda je stigla preporuka obavještajnih službi.

“Na osnovi događaja u Orašju i saznanja o istražnom postupku koji su BiH vlasti pokrenule protiv Krstičevića, Vojna sigurnosno-obavještajna agencija i Sigurnosno-obavještajna agencija dale su preporuku da ministar ne putuje u Sarajevo jer mu se ne može garantirati sigurnost”, rekao je za Jutarnji list visokopozicionirani izvor u Vladi RH.

 

Večernji list/http://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori