Proročanstva Ilije Vincetića : Osuđeni na ponavljanje !!

Vrijeme:8 min, 2 sec

 

 

  Još jedno proročanstvo  brigadira Ilije Vincetića .  Objavljeno  24. studenoga 2015. I niz pitanja .Jasnih pitanja i upozoravajućih.Odgovora ni danas nema  pilatovsko pranje ruku   samo, svih i svuda  . Ali i  najave da će se nastaviti istom politikom  .I predsjednika Vlade  Andreja Plenkovića  i Davora Ive Stiera na žalost i generala Damira Krstičevića ali i Milijana Brkića  i niz drugih čelnika “novoga HDZ-a  ” građanskog i  “antifašističkog ”  

     Jasno je i  poručeno ovih dana  svim Hrvatima BiH . Važan je  “europski put ” BiH  sa prijateljima Bošnjacima. Nestanak  Hrvata BiH iz Bosne i Hercegovine može biti i kolateralna šteta  tog europskog puta .  

    Daran Bašić/Hrvatsko nebo

 

Ilija Vincetić  Osuđeni na ponavljanje!!

U srpnju sam objavio ovaj apel koji je prošao prilično nezapaženo.

” MINI HAAG”- glupost, neznanje, indolencija, ili namjera??

Prva uporaba sintagme “Mini Haag” koincidira sa objavom Presude šestorici…., (došla je tiho i ušla u legendu), te se danas rabi sa “nepodnošljivom lakoćom”, bez razmišljanja o pozadini “ove podvale desetljeća” i dalekosežnim posljedicama koje će, taj dobro osmišljeni i organizirani proces ostaviti na Hrvate u BiH.

Znaju li novinari koji sa takvom lakoćom rabe tu “zvučnu sintagmu nešto o BiH?

O Daytonskom sporazumu?

O njegovoj provedbi?

O položaju Hrvata u Federaciji BiH?

O tome zašto je kao instrument stabilizacije odabrana asimetrična etnička formula “3 u 2 ” ?

Ako je asimetrična a jest, što (tko) je “bočni stabilizator?’

Tko plaća ono što je “gratis”?

Zbog čega Hrvati u BiH (jedini) ne mogu konzumirati svoju konstitutivnost?

Na čemu se temelji prvostupanjska presuda haaškog suda “Šestorici Hrvata?

Kakve su (izvjesne) konzekvence ako se presuda postane pravomoćna?

Što čine Predstavnici Hrvata u tijelima vlasti BiH?

Što čine vlasti Republike Hrvatske? Postoje li stručne procjene kratkoročnih i dugoročnih učinaka te presude na budućnost Hrvata u BiH?

Na Republiku Hrvatsku?

Je li Republika Hrvatska (po svom Glavnom državnom odvjetniku) potpisala štetan ugovor (Protokol o suradnji….)?

Koji su bili ciljevi Republike Hrvatske u tom bilateralnom sporazumu?

Zašto je sporazum potpisan bilateralno a provodi se unilateralno?

Tko je “druga strana” u tom bilateralnom, sporazumu?

Ima li ta “druga strana” isti “ugovorni kapacitet” glede “merituma stvari”? (može li istražitelj iz RH “uči u arhiv Republike Srpske, prekapati po arhivskom gradivu i odnijeti što mu treba?)

Je li Republika Hrvatska vlasnik arhiva HVO-a?

Ako jest, ponaša li se u maniri “odgovornog gospodara”?

Ako nije (ako je arhiv pohranjen na čuvanje), nije li pripuštanje agenata protivničke strane (zbog čega je arhiv i sklonjen u RH), nedopustivo, ili je možda kazneno djelo?

 

Pitanja je bezbroj. Odgovora malo. Ne mogu vjerovati da se NITKO, niti u Hrvatskoj niti u BiH nije ozbiljno pozabavio ovom problematikom. Ne mogu vjerovati da nikoga nije briga što se događa sa Hrvatima u susjednoj državi. Vidi li netko kako se postavio Izetbegović u slučaju uhićenja Nasera Orića?

No, vratimo se “Mini Haagu”!

Nešto mi u cijeloj toj “stvari” nije jasno. Najave masovnih uhićenja Hrvata (pripadnika HVO-a i HV-a), opsežne predistražne radnje Tužiteljstva za ratne zločine BiH, (kao potvrda tih najava), javno očitovana politička volja bošnjačke političke elite da se “operacionaliziraju” inkriminacije stavljene na teret HR Herceg – Bosni i Republici Hrvatskoj, “neimenovanom” broju pojedinaca iz HV i HVO, te političkih struktura i pojedinaca iz HR H-B i RH, nisu bile dovoljne da se BILO TKO od predstavnika Hrvata u vlastima BiH, niti u RH, ozbiljno pozabavi ovom problematikom i pokuša “reducirati štetu”!?

Sada, kada su sve predradnje obavljene, kada su “kliješta” zatvorena, i unutar tog “zatvorenog” područja “otvorena sezona lova”, onako uzgred, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, junački izjavljuje “nećemo dati naše generale, nećemo prihvaćati političke optužnice”!!

Sam naslov:-

“Nedamo naše generale”, govori o tome da je izjava prigodničarska, površna, da se želio postići “bombastičan” efekt i polučiti kratkoročne političke simpatije javnosti.

No, pođimo redom.

 

 1. Dobro je da se Milanović oglasio (iako prekasno, “onako” uzgred i neprecizno…itd), ali ako ništa drugo, MOŽDA će se otvoriti rasprava na tu dugo prešućivanu temu. Naime, “igra” je puno šira od problematike unutar instituta međunarodne pravne pomoći i “nekih kvalifikacija u korespondenciji pravosudnih tijela BiH sa kolegama u RH”, koja su kako kaže Milanović, neprihvatljiva za RH. Već sam ranije (kao i mnogi drugi) upozoravao na pogibeljno djelovanje bošnjačkih dužnosnika u strukturama vlasti Federacije BiH i države BiH, posebno naglašenim i razobličenim u optužnici Petkoviću, Praljku, Stojiću, Ćoriću, Prljiću i Pušiću, koji je (usput rečeno) Haaški tribunal (skoro) doslovno prepisao u obrazloženju svoje prvostupanjske presude. (na dan izricanja presude sudjelovao sam u emisiji FTV: “odgovorite ljudima 29.05.2013. Presuda šestorici…”

https://www.youtube.com/watch?v=eRSxbmjirbU

. Republika Hrvatska se u tom slučaju drži “po strani” iako je izravno optužena, i prema prvostupanjskoj presudi izravno “okrivljena”. O posljedicama su govorili mnogi, a sadašnja (aktualna) djelatnost bošnjačkih političkih struktura, pravosudnih tijela BiH (Bošnjaci aktivni u progonu časnika HVO-a i političara Herceg Bosne, Srbi su svoje “zahtjeve istakli ranije u vidu nekoliko stotina kaznenih prijava i poslužiti će im kao kontramjera na bošnjačke optužnice, a Hrvata nigdje nema), vanjske politike BiH i sigurnosnih struktura (na državnoj i razini Federacije BiH).

 

2. Pored (kako kaže Predsjednik Vlade Milanović) neprihvatljivosti “nekih kvalifikacija” iznesenih u zahtjevima tijela gonjenja BiH, neke aktivnosti su se odvijale i mimo instituta međunarodne pravne pomoći. Na primjer: izravno komuniciranje sa nekim državljanima RH i pozivanje pred pravosudna tijela BiH, pozivom upućenim na adresu stanovanja. Pravosudna tijela ovakvim postupanjem pokazuju što misle o institutu međunarodne pravne pomoći i Republici Hrvatskoj kao suverenoj državi. Drugo, (hotimice ili nehotično) daju do znanja da njihove obavještajne službe neometano djeluju na teritoriju Republike Hrvatske i prate i imaju pod nadzorom državljane RH za koje imaju obavještajni ili drugi interes, o čemu nema ni riječi u izvješću SOA-e. (pretpostavljali smo da to rade, ali da sami priznaju??) No, niti na tome se nisu zaustavili, nego prijete sankcijama državljanima RH, pozivaju djelatne vojne osobe.

 

3. Republika Hrvatska, po Glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, potpisuje Protokol o postupanju…… i dopušta unilateralnu provedbu bilateralnog sporazuma (O tempora! O mores!)!! Istražitelji “pravosudnih tijela” BiH (preobučeni agenti AIDA, koji nikada nije prestao sa djelovanjem), se puštaju u Državni arhiv RH, ne da ostvare uvid u strogo specificirani popis arhivskog gradiva, nego im se dopušta da neselektivno i bez ograničenja na elektronički medij kopiraju dokumentaciju iz arhiva HVO-a koji je predan na čuvanje Državnom arhivu RH. Nakon neometanog odnošenja dokumenata iz RH isti se koriste za konstruiranje optužnica protiv časnika HVO-a i HV-a, te političkih struktura HR H-B i RH. Kao vojni eksperti angažiraju se visoki časnici ARBiH i Vojske Republike Srpske, kao i pripadnici sigurnosno-obavještajnih struktura RS i (bivše) RBiH, te bošnjačkog dijela Federacije BiH. Ta dokumentacija im se za potrebe “ekspertize) ne daje na uvid, nego se kopira i bez ikakvih ograničenja distribuira. Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, kako se može imenovati ovo što sam gore napisao, i kako u ovom kontekstu zvuči:

“Nedamo naše generale”?

Je li moguće da ste toliko neinformirani ili svjesno bacate pijesak u oči hrvatskoj javnosti?!

TKO ĆE SNOSITI ODGOVORNOST ZA OVO BESPRIZORNO IGNORIRANJE INTERESA REPUBLIKE HRVATSKE??

Osobno sam imao u rukama jednu “ekspertizu” koju je po narudžbi tužiteljstva BiH radio umirovljeni visoki časnik VRS (i djelatnik njihove sigurnosno-obavještajne zajednice). Vrvi podacima iz taksativno navedenih “klasificiranih” dokumenata (kao izvora na koje se ekspert poziva).

Zašto Republika Hrvatska nije tražila reciprocitet u pristupu arhivima ARBiH i VRS.?

Koliko je neistraženih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH?

Koliko je prijava odbačeno zbog nedostatka dokaza??

Koliko je djece pobijeno u Vukovaru, Slavonskom Brodu i brodskoj Posavini, u Županji i županjskoj Posavini?

Zar Republiku Hrvatsku ne zanima tko je to počinio??

Koliko je postrojbi VRS “ratovalo” (u agresiji) na teritoriju Republike Hrvatske?

Koliko je Bošnjaka, oficira JNA sudjelovalo u agresiji na Republiku Hrvatsku na strani agresor?

Ako je Bosna i Hercegovina pravna država, kapacitirana za preuzimanje odgovornosti za obveze iz međunarodnih sporazuma, zašto je ovaj sporazum potpisan bilateralno a primijenjen unilateralno?

Zar Republiku Hrvatsku ne zanimaju dokazi o počiniteljima ratnih zločina nad njenim državljanima, na njenom teritoriju??

Odgovorite na ova pitanja gospodine Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske Zorane Milanoviću!!

 

4. Kriminaliziranje HR Herceg – Bosne i navođenje njenog imena, kao dokaza da je bilo “elemenata” zločinačkog pothvata od strane člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, moglo bi se iščitati da se radi o rekonstrukciji temelja i redefiniciji Federacije Bosne i Hercegovine!!

Zar se zaboravilo da je Hrvatska Republika Herceg-Bosna, zajedno sa “bošnjačkim dijelom Republike Bosne i Hercegovine” (Washingtonskim sporazumom) ugrađena u temelje Federacije BiH? Tko je u ime političkog Hrvatskog naroda u BiH potpisao taj sporazum?

Tko je tu osobu birao?

Odakle crpi legitimitet za takav čin?

Pa ne sastoji se međunarodno pravo od “tri nadodana ili tri ispuštena slova” u tekstu nekog ugovora te kategorije)! Zar smo zaboravili Sporazum o oživotvorenju Federacije BiH (uz Daytonski sporazum potpisan 10. prosinca 1995.godine, u kojemu se izrijekom navodi da su HVO I ARBiH ravnopravne sastavnice vojske FBiH???

Kojim se pravom rabi epitet zločinačke organizacije uz HR Herceg-Bosnu??

Kuda smjera taj proces?

Ne zanima Vas, gospodine Milanoviću ???

A tko je supotpisnik Washingtonskog sporazuma i u čije ime?

Tko je supotpisnik Daytonskog sporazuma i u čije ime?

Je li prekinut kontinuitet suverene državnosti Republike Hrvatske u odnosu na kapacitet koji je imala “tempore criminis”?

Što je sa međunarodnim obvezama RH preuzetim potpisivanjem Daytonskog sporazuma???

Kako ćete hrvatskom narodu objasniti zahtjeve za naknadom ratne štete koji će (ako prvostupanjska presuda u slučaju šestorice Hrvata bude potvrđena)??

Jeste li Vi Zorane Milanoviću uopće svjesni o čemu se radi???

Zašto šute izabrani predstavnici Hrvata u institucijama BiH???

Tko prati, analizira, prosuđuje i ima pregled nad cjelinom ovog procesa’? Probudite se ljudi, ovo je zločin protiv Hrvata u BiH !

 

  Ilija Vincetić   24 . studenoga 2015 / Hrvatsko nebo 06 . studenog 2016 

5 thoughts on “Proročanstva Ilije Vincetića : Osuđeni na ponavljanje !!

  1. Ovdje je najspornija činjenica kako se nitko od izabranih dužnosnika iz reda hrvatskog naroda, bilo da pripada vlasti, bilo oporbi, ne usuđuje jasno i nedvosmisleno stati protiv bošnjačke političke elite koja mirnodopskim sredstvima nastavlja realizaciju planova iz rata .I to sve dok Plenković govori o nekakvim ‘strateškim ciljevima hrvatskog naroda’ i Hrvatske u Bosni uz pomoč koju bi Hrvatska trebala pružiti ovoj umjetnoj državi .

    1. Daran Bašić
      46 min ·
      To bi se sada moglo ovako protumačiti po izjavama predsjednice Kolinde Grabar Kitarović ,predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića , generala Krstičevića , Milijana Brkića itd itd
      “Naš je put EU put sa našim, prijateljima iz Sarajeva ”
      HVO i svi zapovjednici ali i političari hrvatskoga naroda u BiH su dio zločinačkog pothvata neka se brane pred probošnjačkim sudom kako znaju i umiju prepušteni sami sebi mi s tim nemamo ništa ”
      Je li tako gospodo ….
      Ok molim Vas da mi pojasnite u čemu je meni Daranu Bašiću Hrvatu iz BiH pripadniku HVO-a sada razlika između Vas ,Stjepana Mesića ,Ive Josipovića ,Zorana i Vesne Pusić,drage Pilsela , Ante Tomića ,Predraga Dežulovcića i tko zna koliko još dripaca .U čemu mi je razlika.
      Evo mi ,mogu mi to pojasniti i svi vrli pametni članovi HDZ-a ali i desnih stranaka ( ja ne zaboravljam i da su mnogi od njih podržavali preko svojih stranaka u BiH Sarajevo )
      Nikoga neću obrisati samo mi pojasnite …..
      I da ne osjećam ljutnju , ogorčenost.Da se ne osjećam izdanim .Pa kako ….?
      Na neće Vam proći tako kako ste zamislili neće

      1. Poštovani Darane i sam znaš da EU i njihova zajednička vanjska politika Unije nije moguća. EU je uvijek bio simbol nesposobnosti”. Očiti dokaz je bio Domovinski rat.Kako onda tako i sada.

      2. Hrvatima BiH ne treba biti omjer projugoslovenska bošnjačka politika!
        Tih ima na zalost i u Hrvata ali i drugdje.
        Nije moguće da nema bošnjačke polit-elite u rezervi koja zna što je za činiti!???
        BiH te HR ne smiju se udaljavati…niti se ponavljati pogreške od nekoč!
        by Srka®

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)