BRAVO, MARINE! Konačno se i to dogodilo! Marin Čilić nakon 15 pokušaja svladao Novaka Đokovića!

Vrijeme:1 min, 39 sec

 

Naš najbolji tenisač sada ima skor 1-14 sa Srbinom.

 

113fb107d2c03b953298db8c6bc37c1bMarin Čilić konačno je dobio Novaka Đokovića! Dogodilo se to u četvrtfinalu Mastersa u Parizu gdje je Marin slavio sa 6:4 i 7:6. Naš najbolji tenisač sada ima skor 1-14 sa Srbinom.

Čiliću je ovaj meč “sad ili nikad”, pomislili su mnogi navijači uoči današnjeg susreta. I doista, Čilić je u Pariz stigao u odličnoj formi, osvojio je Basel, a protiv Goffina u Parizu osigurao završni Masters. S druge strane, Đoković je u vidnom padu.

Čilić je odlično otvorio meč, oduzeo servis Đokoviću za 2:0, no Srbin je u sljedećem gemu odmah uzvratio. Oba tenisača držala su svoj servis do 10. igre kada je Čilić s nekoliko odličnih reterna po drugi put u meču uzeo servis protivniku i poveo 1:0 u setovima.

3d490dfcc94e99e6a2c7a2b5be645ae6U završnici drugog seta gledali smo pravu dramu. Prvo je Đoković napravio “break” za 5:4 u gemu u kojem Čilić nije osvojio ni jedan poen na svoj servis. No, Marin tu nije pao i već u sljedećem gemu je uzvratio. Đoković je napravio dvije dvostruke servis-greške pa je rezultat izjednačen na 5:5.

Čilić je zatim kod 6:5 imao dvije mečlopte, ali se Đoković uspio izvući i osigurati tie-break. U 13. igri Čilić je sasvim nadigrao protivnika kojem je prepustio samo dva poena i zasluženo upisao pobjedu.

Čilić će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Johna Isnera, koji je u prvom četvrtfinalu svladao sunarodnjaka Jacka Socka sa 7:6 (5), 4:6, 6:4. Do sada su igrali šest puta i svaki put je slavio naš tenisač.

Čilić je pobjedom protiv Đokovića osigurao najmanje sedmo mjesto na ATP ljestvici, a može i prekrojiti svjetski vrh. Naime, ovom pobjedom može detronizirati Novaka Đokovića. Sada svoj dio posla mora odraditi Andy Murray koji mora doći do finala u Parizu želi li se popeti na prvo mjesto.

 

Marko Pavić/Večernji list/http://www.vecernji.hr/tenis/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)