(VIDEO) MARIJAN KNEZOVIĆ NA N1: Hrvatima su u Bosni odrubljivali glave, a optužnica nema?

Vrijeme:1 min, 36 sec

 

 

(VIDEO) MARIJAN KNEZOVIĆ NA N1: Hrvatima su u Bosni odrubljivali glave, a optužnica nema?

Aktivist za ravnopravnost Hrvata i kolumnist našeg portala Marijan Knezović gostovao je danas u programu regionalne N1 televizije kod Ilije Jandrića na temu privedenih časnika HVO-a u Orašju. Istaknuo je kako je uhićenje časnika isključivo politički motivirano te kako su to heroji koji su branili hrvatske krajeve u Posavini gdje su Hrvati etnički očišćeni. Naveo je i kako ovo nije srpsko – hrvatski sukob već je u cijelu priču upletena i bošnjačka strana jer oni kontroliraju Državno tužiteljstvo BiH.

Zapitao se kako bi bilo da su nakon završetka Drugog svjetskog rata u Njemačkoj podignute optužnice protiv Židova nad kojima je izvršen holokaust. Kazao je kako je ovo slična situacija jer se žrtve optužuje dok zločinci slobodni šetaju, navodeći primjere zločina u Doljanima, Trusini, Grabovici i Uzdolu te naglasio kako je sramotno da još nije sazvana sjednića Vijeća za nacionalnu sigurnost koju je zatražio Mostov zastupnik Miro Bulj. Naglasio je i kako je nedvosmislena i instantna podrška Nikole Grmoje bila okidač za javnu raspravu, ali da je žalosno da se mora nešto ovakvo dogoditi kako bi se javnost u RH zainteresirala za probleme Hrvata u BiH. Dodao je i kako se Srbi sad pozivaju na pravosuđe, a ni sami ne poštuju pravomoćne presude i studentske domove nazivaju po ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

Istaknuo je kako nije istina da hrvatski političari u BiH djeluju samo u hercegovačkom interesu budući da su svi izbori pokazali da Hrvati u BiH glasuju isto i u Hercegovini, Srednjoj Bosni i Posavini te da određene interesne strukture žele napraviti raskol među Hrvatima. Govorilo se i o trećem entitetu kao i o dokumentima koje je DORH dao na uvid Tužiteljstvu BiH. Tezu o ekonomskom genocidu koju često ponavlja obrazložio je i danas. Cijela snimka nalazi se u privitku.

 

Marijan Knezović/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)