TRAŽIMO ŽURNU REAKCIJU VLADE REPUBLIKE HRVATSKE POVODOM UHIĆENJA PRIPADNIKA HVO-A U ORAŠJU

Vrijeme:1 min, 14 sec

Jutrošnja uhićenja na području Orašja u Posavskoj županiji, BIH, gdje su policijske snage kao kriminalce uhitile ratne zapovjednike HVO koji su najzaslužniji što je ovaj prostor uz Savu ostao hrvatski, koincidira s činjenicom da je prije nekoliko dana Bosnu i Hercegovinu posjetilo izaslanstvo Republike Hrvatske predvođeno premijerom Andrejem Plenkovićem.

Odjek posjeta, bar kod pripadnika hrvatskog naroda je bio pozitivan i sve je trebalo učiniti kako bi se fokus javnosti s pozitivnih učinaka posjeta skrenuo na neki drugi kolosijek.

Svi privedeni, među kojima su i general Đuro Matuzović, brigadir Ivo Oršolić i još osmero pripadnika HVO-a su ljudi koji su normalno živjeli i nisu se skrivali ni od koga, i bili su uvijek dostupni svim istražnim organima. Privedeni su kao zadnji razbojnici i kriminalci, a ako je postojala potreba za njihovim privođenjem to se moglo učiniti bilo kada u zadnjih 20 godina.

Ovime se žele zaustaviti svi pozitivni procesi koji Bosnu i Hercegovinu „prevode“ u zapadni civilizacijski krug, i vratiti ju u balkansku močvaru.

Budući su privedeni odreda državljani Republike Hrvatske zahtijevamo žurnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, angažiranje našeg veleposlanstva u Sarajevu i pružanje pravne pomoći svim privedenima.

Na taj način Republika Hrvatska će najbolje pokazati da se brine, skrbi i štiti svakog svojeg državljanina i svakog Hrvata bez obzira gdje se nalazio, iako po našem stavu do ovoga nije ni trebalo doći da se u prošlosti Hrvatska po pitanju Bosne i Hercegovine postavila puno čvršće i odlučnije.

 

Drago Marković  /dragovoljac.com/Hrvatsko nebo

Odgovori