KRIMINAL NIJE PRIJEPOR, NE RJEŠAVA SE DEBATAMA NEGO SANKCIJAMA – TRENUTNIM!

Vrijeme:3 min, 11 sec

 

Gospođa Obuljen nasmiješena lica ovih dana doista se trudi skrenuti pozornost javnosti sa gorućeg problema korupcije u aferi HAVC, gotovo jednako kako je okretala glavu u vrijeme dok je bila članica Upravnog odbora HAVC-a, a imala je tada određene dužnosti i ovlasti  reagirati i zaustaviti protuzakonite radnje. Vrijeme je reći joj kako su takvi lepršavi pokušaji zapravo uzaludni. Aferu HAVC više nitko ne može zataškati pa ni lakonski odnos jedne ministrice u Vladi RH.

Ponajprije ona doista nije objekt pažnje ( već stoga jer kao osoba može biti samo subjekt pažnje) iako ju u zadnje vrijeme mediji pokušavaju nametnuti kao nekakav subjekt prema kojemu su usmjerena određena djelovanja. Koordinaciji udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata važna je samo iz razloga jer sada obnaša dužnost ministrice u Vladi RH koja je između ostalog odgovorna i ovlaštena djelovati u pitanjima i po zahtjevima koji su joj postavljeni. Objekt  pažnje hrvatskih branitelja (doduše ne i ponekih poput Jašarevića)  u prvom redu uvijek je bilo antihrvatsko djelovanje kao i korupcija i kriminal u HAVC-u, te stoga nije nerealno (ili možda ipak jeste) od jedne ministrice kulture očekivati da djeluje u skladu sa zakonom i zahtjevima koji su ju dočekali već prvog radnog dana, a odnose se na trenutačnu smjenu UO HAVC-a i Hrvoja Hribara.

Doista je žalosno kada ministrica kulture jedne nacionalne države poput Hrvatske ne staje u obranu ponajprije devastacije kulturne zajednice, kojoj su nametnuti likovi poput Hribara i sličnih. Govoriti kako je HAVC najbolja kulturna reforma?? Ne ulazeći sada detaljno u područje rada HAVC-a vezano uz kulturu, ova tvrdnja izrečena iz bilo čijih drugih ustiju izazvala bi čuđenje, možda i podsmijeh zbog neupućenosti, no kada to izgovori ministrica kulture onda je vrijeme zapitati se je li takva osoba doista dorasla izazovima mjesta na koje ju je postavio gospodin Plenković?

Ovo je samo dio pitanja koja su ministrici kulture gospođi Obuljen-Koržinek već postavljena i na koja nije odgovorila, vjerojatno zauzeta ispisivanjem odluka o dodjeli novca hrvatskih poreznih obveznika onima koji tako nemilice pod devizom umjetničke slobode blate hrvatskog ratnika i vrednote hrvatske tradicije. Stoga pozivamo ju da odgovori:

  1. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a i skandal s filmom “15 minuta-Masakr u Dvoru” koji optužuje Hrvatsku vojsku i Hrvatskog Ratnika za zločin koji nisu počinili?
  2. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a skandal s filmom „Chriss the Swiss“?
  3. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a i isplatu 100 tisuća kuna poreznih obveznika od strane Hrvoja Hribara svojoj kćeri Sari Hribar za razvoj projekta?
  4. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a i isplatu 10 milijuna kuna poreznih obveznika Udruzi HFS protivno zakonu?
  5. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a i isplatu nekoliko milijuna kuna poreznih obveznika poduzeću DIM STUDIO protivno zakonu?
  6. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a i isplatu nekoliko milijuna kuna poreznih obveznika Snježani Tribuson supruzi Hrvoja Turkovića člana UO HAVC-a (kojeg ste i sami bili članica)?
  7. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a i isplatu 250 tisuća kuna poreznih obveznika poduzeću NUKLEUS FILM protivno zakonu za film “15 minuta-Masakr na Dvoru”?
  8. Pokriva li i obuhvaća ta Vaša kulturna reforma HAVC-a i isplatu 140 tisuća kuna poreznih obveznika poduzeću NUKLEUS FILM protivno zakonu za film “Okupirano kino”?

Prijepori? Zar su za ministricu kulture, ozbiljne i argumentirane optužbe za korupciju i kriminal u aferi HAVC prijepori? Zar su za zaprisegnutu dužnosnicu Vlade RH  kaznene prijave za korupciju i organizirani kriminal prijepori? Konferencija za medije ne bi niti bilo da je gospođa Obuljen-Koržinek ove probleme na vrijeme rješavala tamo gdje je trebala i bila dužna.

 

Po djelima ćemo Vas Vašim ne samo prepoznati, nego u budućnosti i djelovati.
Zorica Gregurić

Zagreb, 30. listopada 2016.

Hrvatsko nebo

Odgovori