PRORAČUN JE PRIORITET

Obuljen: Isplate u kulturi više neće kasniti

AUTOR:

      • Hina

OBJAVLJENO:

  • 24.10.2016. u 12:06

Nenad Dugi / Hanza Media

Nina Obuljen Koržinek

Sada najprije treba završiti ovu godinu, vidjeti sve ugovore i programe kako bi se oni realizirali, te staviti naglasak na to da sva vijeća odrade svoje poslove na vrijeme da se ugovori za sve korisnike za sljedeću godinu realiziraju odmah u siječnju, rekla je nova ministrica

ZAGREB – Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek prvoga radnog dana nove vlade istaknula je da više neće biti kašnjenja u isplatama u kulturi, kako bi svi koji rade u kulturi odmah na početku godine znali s kojim sredstvima raspolažu, te kao prioritet navela izradu proračuna za sljedeću godinu.

“Izrazito sam nezadovoljna činjenicom da su se zadnjih pet godina događala velika kašnjenja u isplatama. Toga više neće biti. Apsolutni je prioritet da svi ljudi koji rade u kulturi što ranije, odmah na početku godine znaju s kakvim novcem raspolažu”, rekla je novinarima nova ministrica kulture dodavši da se proračun za kulturu sigurno neće smanjivati.

Sada najprije treba završiti ovu godinu, vidjeti sve ugovore i programe kako bi se oni realizirali, te staviti naglasak na to da sva vijeća odrade svoje poslove na vrijeme da se ugovori za sve korisnike za sljedeću godinu realiziraju odmah u siječnju, a napravit ćemo i podlogu za strategiju razvoja kulture da znamo gdje počinjemo od siječnja, rekla je Obuljen Koržinek.

 

 

 

Otmite djeci sa onkologije i nahranite gladnu, pohlepnu, hedonističku i bezvrijednu ne/kulturnjačku zajednicu, oni su najvažniji jer mrze Hrvatsku. Otmite seljacima i dajte frljićima oni mrze iz dna duše vrijedne Hrvate pa je red da Hrvatima otmete i da njih nahranite. Otmite radniku i dajte masne i bolesne plaće onima polupismenima halterima po raznim portalima, oni su nesposobni za život, njihovo pisanje je smeće i s tim ne mogu preživjeti, a pošteno raditi neće po cijenu života, pa pazite da im više ne kasne apanaže za pisanje bolesnih polupismenih ideoloških pamfletića.

   Otmite invalidima i dajte narikačama kvazi glumicama. Otmite poštenom čovjeku i dobro pazite da ne/kulturnjacima i civilnim udrugama više nikad ne zakasne krvarine, a za stotine tisuća radnika koji nisu mjesecima dobili plaće je lako, jebeš njih. Nek’ crknu i oni i njihova djeca.

U pravu ste što mrzite poštene radnike, tako im i treba kad samo žele pošteno raditi, a ne izvoditi performanse o Hrvatima koje treba zatući i uništiti. Zbogom ljudskosti, dobrodošli u društvo bez ljudskosti i morala. Dobrodošli u izopačeno i nakazno društvo u kojemu ne smije faliti jedino političkim aktivistima tzv. kulturnjacima bez osnovne kulture i ljudskosti, dok se djeca ruše od gladi.

  Definitivno žalim što nisam poginuo u ratu da ne gledam u što se može pretvoriti biće čovjeku nalik, a čovjek nije.

 Stjepan Štimac/Hrvatsko nebo 

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.