Kravica: “Antifašistima” zabranjen ulazak na biser Hercegovine

Vrijeme:1 min, 53 sec

 

 

Članovima ABNOAR Vogošća, koji su u Stocu sudjelovali na obilježavanju 72. godišnjice anfifašizma, a koji su imali dogovor da nakon završetka skupa u Stocu zajednički posjete slapove na Kravicama, zabranjena je posjeta ovom turističkom biseru.

Po dolasku na Kravice, prema riječima Besime Borić koja je svjedočila svemu, dogodile su se šokantne stvari.

“Parkirali smo autobus, a vođa puta je otišao da pita koja je cijena ulaznica. On se zadržao, a po povratku kazao da bi bilo najbolje da svi uđemo u autobus i krenemo kućama. Na pitanje zašto, odgovorio je kako je doživio vrijeđanje s riječima ‘šta ćete vi Titini antifašisti ovdje prosipati’”, ispričala je Besima Borić za N1.

Ona je kazala da se svih 35 putnika pobunilo i krenulo prema ogradi odakle se vide slapovi.

“Nekoliko nas je prišlo kućici gdje se prodaju karte. U tom trenutku jedan čovjek nas je počeo vrijeđati i psovati. Drugi čovjek, koji prodaje karte, se ispričao i kazao da nas ne može pustiti jer se dole nalaze kafići i da nas njihovi vlasnici ne žele ugostiti”, rekla je Borić.

Kada su pitali zbog čega se ovo događa, rečeno im je da ”oni kao antifašisti nemaju tu šta tražiti”. Borić je uspjela fotografirati muškarca koji je prodavao karte, dok je uposlenik koji ih je vrijeđao i prijetio okrenuo leđa kada je vidio fotoaparat.

“Neke od žena su reagirale burno, ali smo se udaljili jer je postalo nesigurno. Osobno sam zvala policiju HNŽ-a, ali mi je rečeno da to nije njihova nadležnost te da zovem policiju u Ljubuškom. Kada sam pitala za broj telefona dežurni policajac mi nije želio odgovoriti. Ovo je nevjerojatno. Mi se svi tresemo”, kazala je vidno potresena Besima Borić.

Ističe da joj je žao što cijela grupa nije krenula prema ulazu kako bi vidjeli što bi se dogodilo. U međuvremenu se pojavio i treći muškarac koji im je ušao u autobus i bacio tablu s natpisom “ABNOAR Vogošća”.

“Sjeli smo u autobus i krenuli prema Sarajevu, međutim na cesti je stajala grupa od desetak mladića koji su nam pokazivali da krenemo lijevo, iako smo trebali desno. Očito da se nešto spremalo, da su bili u komunikaciji i da smo trebali upasti u zamku”, istaknula je Borić.

partizani

 

partizani-2

 

Kamenjar.com/http://kamenjar.com/Hrvatsko nebo

4 thoughts on “Kravica: “Antifašistima” zabranjen ulazak na biser Hercegovine

 1. Ma “kapa dolje” za ekipu s Kravica.
  Nije slucajno da su dosli bas u Stolac i bas ovih dana,pa su malo htjeli “zatalasati” i na Kravicama.
  Trebali ste bandi zapaliti autobus i puzeci ih natjerati prema Sarajevu.
  “Fasisti buducnosti su antifasisti”
  – Winston Churchill –

 2. bravo!
  ovakvim kravama, kravicama, volovima i bikovima doživotna zabrana ulaska na slapove u Kravicama, te bisere Hercegovine!

 3. Hm… prije 25 godina kod nas u tiskari (Rijeka) kao blagajnica radila je neka Vesna Borić, udata i majka dvoje djece. Ona i muž podigli su kredite u Riječkoj banci, zatim su digli pozajmice u svojim poduzećima, zatim je Vesnica pokupila nekakav utržak iz blagajne tiskare i obnoć je čitava obitelj nestala! Ona Vesna odprilike ima danas godina koliko i ova Besima, a malo su i slične, no, ne bih griješio dušu i tvrdio da je to ona ista lopuža.
  Prilažem sličicu bosanskih “antifašista” ako je to uljudba što ovi BiH SDP-ovci nude onda je to prava katastrofa! Ovo je baš za kakvu “antologiju ljudske promašenosti”! https://uploads.disquscdn.com/images/2cb284ee404164fdfc3e73d01f8656212c1073804b61fed6450217976ba1923a.jpg

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)