Ivan Botica : ​Kartaški slom …

Vrijeme:2 min, 47 sec

 

 

Lijepo je imati zabavnu stranu života..Kao nekakav odmak od svagdašnjice u kojoj obitavamo uzimamo i malo predaha. Danas tražimo neku novu inspiraciju i uzimamo te naše igračke koje smo kao djeca koristili uz puno smijeha i igre. Osim klasičnih igara uzimamo nešto prihvatljivije našoj dobi i vremenu..Tako i naši političari imaju svoje zabave.One se, čine nama nedostupnim i često puta na njih gledamo kao na svijet za sebe..Čak i sa smiješkom gledamo te moderne toalete, haljine i sakoe vodećih svjetskih proizvođača..Marke su to ponajprije da se dočara moć, raskoš i blještavilo trenutka u kojem su pojedinci nalaze..Kada je glamur u pitanju tu su uvijek i novinari, prisutni da ovjekovječe taj “sretni” trenutak moćnog sjedinjena političara moćnika sa svom mogućom modom današnjice.Blic fotoaparata, zgodna pratilja i primjeren sportski automobil to bi bio taj scenski nastup koji mnogi danas cijene i priželjkuju..

Međutim postoji i druga strana medalje, odnosno u ovom slučaju zabave.Tko to sve skupa plaća, tko financira i čemu toliki glamur? Kada se u ogromnom broju slučajeva radi o zatvorenom krugu zabave koje izvana podsjećaju na zatvorenu zabavu masonskog udruženja skupine koja ima pravo na svoju vrstu odmora.Želi se predahnuti, skupiti energije za nove pothvate u preuzimanju svijeta pod svoju kontrolu..Jer kontrola bez blještavila kamera i novinara ne znači ništa.

Uz svemoćnu medijsku pomoć te skupine naoružane logikom samo njima poznatom, da i na ovakav način dokažu i prikažu ostatku svijeta o svojoj trenutnoj moći i snazi, nastoje obeshrabriti i ne pružiti nikakvu šansu svima ostalim..

Ti novi vladari svijeta imaju samo jedan cilj a to je da što je moguće brže i učinkovitije uz pomoć svojih ispostava širom svijeta prekinu bilo kakvu šansu običnom malom čovjeku.Proglašavajući uz pomoć medija i raznoraznih poniklih udruga, one nastoje verbalno državu napasti i svesti je na nepoćudni navodni bastion nazadnjaštva. Koji se kosi i stoji kao čisti antipod njihovim nastojanjima da sve podvrgnu pod svoju kontrolu..

Izmišljaju se priče, serviraju razni planovi a sve sa ciljem da se zaboravi sebe u datim okolnostima.Kakva je to logika da se pod krinkom demokracije u srcu te Europe perfidno blefiraju glasači.Ne dajući prvenstvo i prednost osobama koje je narod prepoznao i dao im svoj glas.

Čemu onda služe ta navodna humnitarna okupljanja na zabavama tih istih..Vidimo, najvjerojatnije da posluže svrsi negiranja i urušavnja volje naroda..

Da se ostvari plan koji će zacementirati postojeću oligarhijsko-medijsku kliku na vlasti u kojoj su političari jedan krak hobotnice koji kao (ne)jestivi meni stoji na pladnju zvanom podjela plijena.

Je li na sceni prisutna posvemašnja otupljenost “malog” čovjeka koji je prisiljen prihvatiti želje moćnika kao jedinu moguću i ispravnu metodu svog djelovanja? Po svemu sudeći rijetki su pojedinci koji uspijevaju u današnje doba jasno i glasno reći odlučno NE takovim poimanjima demokracije.

Mi kao društvo i država smo dvostruko prevareni i izmanipulirani..Prva točka prevare se odnosi na neizbor, odnosno neimenovanje nekih osoba i ministara (Z.Hasanbegović,M.Kovač)  ponovno za ministre u Vladi. Druga prevara je još i gora jer moramo sada gledati tu istu Vladu (Plenkovićevu) kao nekakav nametnuti proizvod od strane europskih centara moći.Nije to fikcija to je nažalolst naša činjenična realnost . Nisu dobili glas a predstavljaju samu vlast.

Groteksa je to na hrvatski način u “zabavnoj” režiji kreacije novog svjetskog poredka.

Ivan Botica /Hrvatsko nebo