MLADEN PAVKOVIĆ: Srpska nužda usred Zagreba

Vrijeme:1 min, 50 sec

 

Usred Zagreba svakog se tjedna pojavljuju srpske ili bolje rečeno pupovčeve „Novosti“, u kojima pišu i koje uređuju uglavnom oni koji ne vole Hrvatsku, ali za to iznimno vole hrvatske – kune. Takve novine, koje s toliko mržnje i uvreda pišu o Hrvatima ne mogu se naći ni na novinskim kioscima u Srbiji ni u Republici Srpskoj. Uz to ih financira i Vlada Republike Hrvatske! Dosad je objavljeno 878 brojeva. Srbi iz njih uče kako još više mrziti Hrvate i Hrvatsku!

U najnovijem broju (14. listopada 2016.) među ostalim sprdavaju se s Oltara Domovine, ali i iz Andrije Plenkovića. Pišu (da ne kažemo nešto gore): „ Usput, jeste li vidjeli gdje se na Dan neovisnosti (ne bi napisali Republike Hrvatske ni da im date „pola Hrvatske“, op.a.) ukazao Andrej Plenković? Na Oltaru domovine, jednom od najviših vrhova na planinskom masivu neukusa nastalom u epohi FRANJE TUĐMANA. Dosad je podizao obrve i širio  ruke kao Tuđman, sad je počeo polagati cvijeće na njegovoj omiljenoj lokaciji…Bit će dobro ostanu li sličnosti na trivijalnoj razini. Bit će predobro da bi bilo realno.“

Neki će reći, znamo, da ovim, inače strašno nagrađivanim pomozbog junacima na takve i slične „štosove“ ne treba odgovarati. Treba, tim više što sto puta izgovorena laž postaje istina! A oni neprestano lažu, kleveću i vrijeđaju Hrvate, koji ih još i – financiraju!

Te toalet-novine i postoje samo iz razloga da pljuju po Hrvatima, da nastave tamo gdje su Milošević, Šešelj i slični stali. Možete li zamisliti da netko usred Beograda objavljuje hrvatske „Novosti“ ili da toliko, iz tjedan u tjedan, obavlja veliku i malu nuždu po Srbima, a da oni još to i financiraju?

Ne, takav film nećete gledati!

Baš kao ni to da pupovčeve „Novosti“ objave barem jedan članak o Srbima koji su se tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata borili na strani Hrvata, ili o tome da ne će trpati u džep kune, jer ih one podsjećaju na NDH!

Žalosno je i jadno što Pupovca opet moramo gledati i slušati u Hrvatskom saboru kako nam poput okorjelih pomozbog junaka dijeli lekcije, od povijesti do planinskih masiva!

Ne, to se više ne da izdržati!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

 

Hrvatsko nebo

Odgovori