GDJE SU HRVATSKI INTELEKTUALCI ? VLADA LI I DANAS POZNATA HRVATSKA ŠUTNJA?

Vrijeme:4 min, 13 sec

 
To si pitanje postavljam od početka “kulturne revolucije Kulturnjaka” Nisam ih baš čula ni vidjela ,da su se masovno oglasili na
“ofenzivu” Kulturnjaka, koji su se agresivno nametali sa svojim stavovima i svojom istinom.Nije mi jasno da nema dovoljno nacionalno osvještenih  intelektualaca koji bi stali u obranu hrvatske nacionalne kulture? Čast malobrojnima čiji glas se slabo mogao čuti zbog medijske blokada istih!

Jer je sasvim razvidno da je Kulturnjacima stalo do nacionalne kulture samo utoliko da im Hrvatska bude izvor financiranja
za njihove antihrvatske projekte.To bi podkrijepila primjerom filma Masakr u Dvoru, kojim se blati po svijetu Hrvatska i Domovinski rat.Uvijek se u tim prigodama sjetim gimnazijskih dana ,kada nam je profesorica rekla:

Nikada od vas intelektualaca , vi ćete ostati telektualci!

Vidjeti ćemo tko su intelektualci ,a tko bi mogli biti telektualci! Analizirati ću Proglas Kulturnjaka kojim oni pozivaju na potpisivanje Peticije za smjenu ex Ministra dr, Hasanbegovića!

Citiram dio Proglasa koji je potpisalo oko 4 000 ljudi:

“Smatramo da kulturu treba braniti od svake ideologije,koja na bilo koji način uspostavlja režim jednoumlja ,ograničenosti, revizionizma i nacionalističkih koncepata kulturne politike i proizvodnje.Ovaj apel nije usmjeren protiv osobnog prava na mišljenje i političkog stava pojedinca. Ovo je podrška ideji kulture sačuvane od ideoloških  zastranjenja, konzervativizma, nacionalizma, isključivosti i  plemenskog tradicionalizma.

Sposobnost mišljenja šireg od nacionalnog okvira, razumjevanje drugog i drugačijeg, uvažavanje antifašističkog naslijeđa, otvorenost jezika i dijaloga,poimanje kulture i društva kao heterogenog spoja različitosti”

Veoma lijepo napisano,velike riječi i ideje ,pa da raščlanimo tu borbu Kulturnjaka za pravdu i pravednost!

1.Smatramo da kulturu treba braniti od svake ideologije

Da,točno ,ali i od vaše ideologije, Yugonostalgije,yugokomunizma,mentalnih komunista,  koji su protiv svega što predstavlja hrvatski nacionalni identitet, a financira vas hrvatski narod koji puni Proračun iz kojeg crpite novac.

2.Protivu režima jednoumlja
Suglasna sam ,ali i protiv vašeg jednoumlja

3.Protiv ograničenosti,revizionizma i nacionalističkog koncepta kulturne politike

Točno protiv vaše ograničenosti na samo vašu istinu,a  za revizionizam istine o komunističkim zločinima,koje  sustavno sakrivate i tajite ,da se ne sazna istina o njima. Nacionalistički koncept vam smeta ,jer vi nemate osjećaja  za naciju,vi se ne osjećate Hrvatima. Ali vam zato ne smetaju hrvatske kune,i to zamislite kune (naziv valute koju je koristila NDH).
To vam nimalo ne smeta ,dapače !

4.Vi nemate ništa protiv pojedinaca i njihovog osobnog
mišljenja i političkog stava

Ma nemojte,kada ste već toliko tolerantni,čemu onda tolika medijska i vaša hajka na jednog pojedinca, u konkretnom slučaju dr.Hasanbegovića???

5.Ovo je podrška ideji kulture protiv ideoloških
zastranjenja,konzervativizma,isključivosti i plemenskog
tradicionalizma

Idemo redom ,ideološki ste zastranili vi Kulturnjaci, jer vaša ideologija na svijetu vrijedi još jedino u Sj.Koreji . A glede kozervativizma po čemu je konzervativizam loš? Konzervativci se barem drže nekih moralnih i etičkih načela i vrijednosti,dok se za vas Kulturnjake to ne može reći. Zar je moralno i etički ispravno da glumica na predstavi izvlači iz vagine nečiji barjak? Kakvo je to shvaćanje umjetnosti vrijeđajući  istovremeno osjećaje i ponos jednog naroda čiji je to barjak?
Vrijeđanje i ponižavanje drugog ljudskog bića je za vas  vrhunac umjetnosti i kulture???.

O isključivosti ste sami sve rekli i pokazali. isključivo ste vi jedini u pravu.Vaše mišljenje i pogledi na
kulturu su jedino i isključivo ispravni. Plemenski tradicionalizam vidite samo vi  drugovi  Kulturnjaci. Tradicija da,naravno, ostala je tradicijska kulturna  baština,koja predstavlja bogatstvo kulturne baštine jednog  naroda kroz povijest.
Znači protiv ste te tradicijske kulturne baštine ,a to znači  da bi je vi htjeli poništiti ,a time i identitet hrvatskog naroda
što je na tragu velikosrpske politike iz Načertanija i  Memoranduma SANU 1 i 2 po kojemu Hrvati nisu zaseban
narod,već pokatoličeni Srbi.

6.Dalje pišete o razumjevanju drugog i drugačijeg

E pa tu ste se stvarno iskazali svojim razumjevanjem  drugih i drugačijih! Čudi me što vam onda smeta
dr.Hasanbegović?

7.Uvažavanje antifašističkog naslijeđa je najzanimljiviji
zahtjev

Kojeg antifašističkog naslijeđa?

Je li onog 70 godišnje komunističke diktature,sa cenzurom u  medijima,sa verbalnim deliktom,sa progonom neistomišljenika,
sa ubijanjem svojih građana po svijetu ili onog antifašističkog naslijeđa po kojem su Hrvati na Bleiburgu i Križnom putu morali umrijeti da bi Jugoslavija mogla živjeti???

8.O otvorenosti jezika i dijaloga i različitosti ste također sve rekli
svojim ponašanjem. Otvoreni dijalog vodite samo sa sebi podobnima ,a nepodobne  proganjate. Toliko o vašoj otvorenosti!
Iz svega navedenog gospodo drugovi i drugarice Kulturnjaci proizlazi da je vaš Proglas zapravo jedna velika obmana javnosti
i veliko licemjerje,iza kojega stoji samo novac. Sprdate se sa kulturnim i tradicijskim vrijednostima svoga naroda. A vi ste ustvari “prazne duše” kojima je novac jedini motiv i  pokretač.

Smatrala bih vas vjerodostojnima da se sami financirate,da pronalazite sponzore,kao što su sami financirali ,bez državne
pomoći po vama nepodobni intelektualci ,svoje projekte! A ti nepodobni kojima niste htjeli dati financijsku potporu ,
sakupljaju nagrade po svijetu i ne sramote svoju državu.

Na primjer film: Sve je bio dobar san!

E tek onda bih prihvatila vaš Proglas kao vjerodostojan i  postali biste intelektualci!

 

 Lili Bencik /Hrvatsko nebo

 

One thought on “GDJE SU HRVATSKI INTELEKTUALCI ? VLADA LI I DANAS POZNATA HRVATSKA ŠUTNJA?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)