MOGUĆ SENZACIONALAN OBRAT: Stjepan Dujo novi načelnik Novog Travnika?

Vrijeme:3 min, 15 sec

 

Vjerovali ili ne, ni deset dana nakon lokalnih izbora još nisu prebrojani svi glasovi birača, niti su poznati konačni rezultati izbora za općinska vijeća i načelnike općina u BiH. Naime, u Središnjem izbornom povjerenstvu rezultatima s biračkih mjesta u BiH tek trebaju pridodati glasove koji pristignu poštom. Drugačije rečeno, u nekim općinama još se vodi “mrtva trka” između kandidata za načelnike, a jedna od takvih  je Novi Travnik, gdje je moguć senzacionalan obrat, odnosno pobjeda kandidata “Hrvatske liste za Novi Travnik” Stjepana Dujo, piše Hrvatski Medijski Servis.

 

U Novom Travniku su se trojica kandidata natjecala za mjesto načelnika: aktualni načelnik Refik Lendo (kaolicija SDA- SBB), Stjepan Dujo (Hrvatska lista za Novi Travnik) i Besim Belegić (SDP). Belagić je osvojio nešto više od 1000 glasova, te je ispao iz igre.

Presuđuje dijaspora

Refik Lendo prema neslužbenim rezultatima SIP-a trenutno ima 5425, a Stjepan Dujo 5209 glasova. U gradu u kojem je bilo registrirano 20-ak tisuća glasača,  načelnika će prema nekim procjenama odlučiti njih 30 ili 50. Naime, registriranih glasača u dijasori je 369. Sve su to, tvrde dobro upućeni, mahom Hrvati. Glasovi se jos zbrajaju, a uzmemo li u obzir mobilne timove, postoji velika vjerojatnost da kandidat hrvatske koalicije Stjepan Dujo pobjedi u utrci za načelnika Novog Travnika.

Ratni general

Aktualni načelnik Novog Travnika Refik Lendo je ne tako davno izjavio da su mu dva mandata sasvim dovoljna i da političar radio dobro ili loše nakon toga treba odstupiti i predati poziciju nekome mlađem i energičnijem, te kako u Novom Travniku takvih osoba ima napretek. No, Lendo se, kad su se primakli izbori, sve što je govorio pogazio i odlučio da bi mogao još jedan mandat provesti u načelničkoj fotelji

Ovaj ratni general Armije R BiH i osoba koja još uvijek živi u 90-im,  koja Novom Travniku iz dana u dan pečati budućnost boljeg grada, novog grada, kako mu samo ime kaže, predizbornu kampanju je temeljio na huškačkoj retorici.

Nasuprot njemu bio je Stjepan Dujo mlad i uspiješan čovjek, kakvih ima u Novom Travniku, što je i Lendo potvrdio i koji bi ga, kako je sam priznao dok je trezveno razmišljao, trebali naslijediti.

Mlad i uspiješan

Dujo je u Hrvatskoj ostavio sjajnu karijeru iza sebe, te se posvetio borbi za svoj rodni grad.

-Zadnjih godinu dana sam se osjećao kao da nisam u BiH, seminari o EU fondovima,  umjerene poruke, obavijesti na društvenim mrežama o svakom detalju programa, briga za pojedinca, odgovaranje na svako pitanje lokalnih portala, bilo ugodno ili neugodno… A što je najvažnije, bez mržnje i bez podjela. Konačno smo vidjeli da program za lokalnu vlast nisu borba protiv odcjepljenja RS-a, treći entitet i sl., već svakodnevni problemi našeg grada, kaže za Hrvatski Medijski Servis o predibornoj kampanji Stjepena Duje Novotravničanin Josip Radman.

Nada u bolji život

-Možda u nekim djelovima ove zemlje, podnošenje prijave za članstvo u Europskoj Uniji nije samo puka formalnost, već želja da se ostvari nešto više i bolje. Možda smo trebali prepoznati neke osobe i shvatiti da nam generali, ratni huškači i osobe koje pozivaju na nacionalne podjele neće donijeti stabilnost i europski put koji svi tako jako želimo, dodaje sugovornik HMS-a.

On, kao i mnogi drugi mladi ljudi iz Novog Travnika priželjkuju kako će Stjepan Dujo, kad se prebroje i glasovi iz dijaspre, pobjediti ratnog generala i donijeti im nadu u bolji život u njihovom gradu.

Inače, hrvatske stranke osvojile su načelničke pozicije u ukupno 22 općine. HDZ BiH u 18, HDZ 1990. u 3, HSS Stjepan Radić u jednoj, a nije isključeno da se općinama u kojima će Hrvati biti načelnici pridruži i Novi Travnik. Pri tom treba podsjetiti kako će izbori u Stocu koje su fizičkim napadima na članove općinskog izbornog povjerenstva i biračka mjesta prekinuli  kandidati i pristaše koalicije SDA- SBB- SDP biti ponovljeni, dok izbori u Mostaru, zbog neusvajanja izbornih pravila nisu ni održani.

 

HMS/http://hms.ba/moguc-senzacionalan-obrat/Hrvatsko nebo

2 thoughts on “MOGUĆ SENZACIONALAN OBRAT: Stjepan Dujo novi načelnik Novog Travnika?

    1. E da su kojom srecom u pitanju golubovi pismonose,vec bi odavno bili poznati rezultati.
      U pitanju je to sto bosnjackoj vrhusci stvari i ne idu bas onako kako su zamislili pa sada gledaju dali se sto smutiti.
      Nakon nedavnih izbora doslo je do prave inflacije “ustastva i cetnistva” u mjestima koja su vecinski Hrvatska i Srpska.
      Samo je “sve regularno” u mjestima gdje su bosnjaci u vecini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)