ZDRAVKO MAROŠEVIĆ, PRVI HRVAT KOJI ĆE BITI NA ČELU OPĆINE VAREŠ : Političari često koriste riječ ‘pobjeda’, a ja kažem da sam dobio povjerenje građana

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

 

Prema neslužbenim rezultatima, na proteklim lokalnim izborima najviše glasova za načelnika općine Vareš dobio je Zdravko Marošević iz HDZ-a BiH, što znači da će prvi put na čelu ove općine u kojoj su Bošnjaci većina biti Hrvat. Marošević za Večernjak komentira ključ svog uspjeha na proteklim izborima, govori o odnosu s Bošnjacima, položaju Hrvata, iseljavanju, ali i o budućim planovima i perspektivama ove općine, koja je do rata spadala u razvijene općine u BiH.

Kakvi su vaši dojmovi nakon izborne pobjede, jeste li iznenađeni ili je to rezultat vašeg kontinuiranog rada?

– Nisam iznenađen. Zbog ranijih promašaja načelnika i, rekao bih, cjelokupne vođene politike prema općini Vareš, ljudi su prepoznali da bi netko to konačno želio i mogao promijeniti. Građani su jednostavno rekli da ih više ne zanima je li netko ovaj ili onaj, već da im treba netko tko će općinu pokrenuti iz letargije i problema koji se godinama gomilaju. U tom pogledu spreman sam pokrenuti Vareš iz mrtvila, a imam obećanja svoje stranke koja je spremna pomoći, a nadam se i drugih razina vlasti, jer Vareš je udaljen od Sarajeva samo 50-ak kilometara, a godinama je tretiran kao da je na kraju svijeta.

 

Zlatko Tulić/Večernji list/http://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo