MLADEN PAVKOVIĆ: Proglasite iduću godinu – „Godinom dr. Franje Tuđmana“

Vrijeme:1 min, 8 sec

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) predložila je novom sazivu Hrvatskog sabora da iduću, 2017., godinu proglase „Godinom dr. Franje Tuđmana“. I na taj način odužili bi se ovom velikom hrvatskom državniku i vojskovođi, koji je 1990. i 1991. poveo Hrvate u stvaranje slobodne, samostalne i neovisne države, odnosno pod čijim smo vodstvom i pobijedili treću ili četvrtu vojsku u Europi.

Dr. Tuđman jedan je od najsnažnijih ličnosti hrvatske povijesti, a baš kao i Nikola Šubić Zrinski, predstavlja simbol hrabrosti i junaštva hrvatskog naroda.

O njegovu liku i djelu učenici bi u školama trebali posebno učiti, jer je ušao i u europsku povijest i izazvao divljenje čitave Europe dobivši rat protiv velikosrpske politike sa slabo ili gotovo nikako naoružanim hrvatskih braniteljima, koji su još jednom pokazali i dokazali da je za pobjedu potrebno i veliko, istinsko srce.

Uz to smatramo da se o prvom hrvatskom predsjedniku iznimno malo zna, poglavito u odnosu na njegovo neupitno domoljublje, junaštvo i spremnost na žrtvovanja vlastitog života.

Vjerujemo da će ovu inicijativu podržati i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) i da će je obilježiti i jednim znanstvenim skupom.

Također predlažemo da se u spomen na velikog dr. Franju Tuđmana glavne svečanosti održe 14. svibnja 2017. (na dan njegova rođenja) u Velikom Trgovišću i Zagrebu.

Da se ne zaboravi!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

 

Hrvatsko nebo

One thought on “MLADEN PAVKOVIĆ: Proglasite iduću godinu – „Godinom dr. Franje Tuđmana“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)