Ana Radić Miler poslodavac Miloradu Pupovcu : Pustite ljude da žive, posebno mlade pametne ljude! Pustite nas da radimo!

Vrijeme:2 min, 45 sec

 

Gospon Pupovac

Imam neka pitanja za vas ali nisam baš ziher da ćete mi  odgovoriti…no eto, uporna kakva jesam ja ću ipak pitati.

Naime, nije mi jasno,  kako ćemo kao poduzetnici raspisivati natječaje da bismo zadovoljili kvote koje tražite ili možda „vaše“ pripadnike ne zanimaju privatne tvrtke. Imamo čisto didaktički problem-znate što je didaktika?!?

  1. Ako pitamo ljude za nacionalnost to bi moglo bit gadno i mogli bismo završiti na nekom sudbenom tijelu zbog povrede privatnosti-što jest istina!
  2. Ako ne pitamo kako ćemo znati tko je „vaš“ pripadnik, a tko nije?

E sad, ovo bi se moglo riješiti i na način da osim što raspišemo natječaj i prijavimo ga HZZ-u isti pošaljemo i u SDSS (je li točna skraćenica), jer ja uistinu ne vidim drugog načina.

 

Što se tiče kvota u državnim tvrtkama za koje tražite suglasnost i za koje se tako snažno borite, molila bih također pojašnjenje.

Nije li već poduže vremena na snazi „kvota 3%“ u državnim institucijama?

Nije li istina da u ministarstvima rade pripadnici nacionalnih manjina?

Nije li istina da su neki od njih i članovi razno raznih političkih stranaka preko kojih su došli na rukovodeće funkcije u određenim državnim službama?

Zašto pokušavate getoizirati „vaše“ pripadnike?

Zašto mislite da se KONAČNO u  ovoj zemlji ne bi trebalo zapošljavati po kompetencijama, a ne po bilo kakvim manjinskim ključevima! Sve dok su kompetencije na kraju liste zapošljavanja nema nama naprijed!

Kao poslodavac, nemam pojma tko je koje nacionalnosti u mojoj firmi; iskreno ne zanima me. Istini za volju, jedna kolegica me pitala prije godinu dana – Može li na pravoslavni Božić ostati kući, jer joj dolazi obitelj! I naravno-ostala je kući, bez problema, bez slobodnog dana, bez godišnjeg odmora; naprosto je ostala doma! Nikad ju nisam pitala za njenu nacionalnu i vjersku pripadnost i ponavljam NE ZANIMA ME! Ono što mene zanima je- JE LI POSAO ODRAĐEN KAKO SPADA!

Mene zanimate VI! Imam samo jedno pitanje za Vas-Biste li bili jednako uspješan političar i sveučilišni profesor da se samo zovete kako se zovete i da ste npr. član SDP-a?!? (nećemo ići u ekstreme i svrstavati vas u neke desne stranke mada u njima ima pripadnika Srba)

Zašto Vam je tako ultimativno važno i prevažno u cijeloj priči o poštivanju nacionalnih manjina njihov način zapošljavanja u državnim tvrtkama?! Je li to onaj socijalistički parametar-završi školu, udaj se, zaposli u državnoj firmi do kraja života i to je to! Nemojte to željeti mladim ljudima!

Zanima me kada ćemo u  ovoj zemlji konačno svi biti samo GRAĐANI s pravom glasa i sa jednakim mogućnostima. Morate priznati da ih trenutno nemamo! Svaka „pretjerana pozitivna diskriminacija“ vodi ka izolaciji, getoizaciji pojedine skupine, a vi upravo to radite.

Mladi ljudi ne bi trebali biti robovi sustava; oni bi trebali letjeti, širiti vidike, mijenjati sustave i norme, mijenjati i Vas ako treba, cijeli Sabor i cijeli sustav vladanja ovom zemljom. Ti mladi su naša budućnost, a sustav će ih pojest-progutat-ispljunut! Državne firme nisu za pametne mlade ljude! Nemojte to željeti mladima koje zastupate! Poželite im da lete! Čudi me da kao sveučilišni profesor i sami nemate ovakav stav prema zapošljavanju mladih i prema njihovim potrebama!

 

Pustite ljude da žive, posebno mlade pametne ljude! Pustite nas da radimo!

 

Ana Radić Miler/Hrvatsko nebo

 

One thought on “Ana Radić Miler poslodavac Miloradu Pupovcu : Pustite ljude da žive, posebno mlade pametne ljude! Pustite nas da radimo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)