INCIDENT NA IZBORIMA Prekinuti izbori u Stocu, članovi SDA napali predsjednika izbornog povjerenstva Ivana Perića

Vrijeme:2 min, 28 sec

 

 Kako Večernji list neslužbeno doznaje, predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivicu Perića napali su određeni članovi SDA

Izbori u Stocu na određenom broju biračkih mjesta su prekinuti, a birački materijal je povučen. Kako Večernji list doznaje, predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivicu Perića napali su određeni članovi SDA. Perić se nalazi u Domu zdravlja Stolac gdje mu se pruža liječnička pomoć.

Kako javlja N1, predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Ahmed Šantić potvrdio je da je zbog nekoliko incidenata, uključujući i fizički napad na predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivana Perića, izborni proces u općini Stolac prekinut.

“Mogu reći da su dosadašnje izborne aktivnosti od jutros imale minorne poteškoće. Općina Stolac je jedna od takvih. Neslužbeno, informacija kojom raspolažem jeste da je u popodnevnim satima došlo do narušavanja javnog reda i mira u Stocu”, rekao je predsjednik SIP-a BiH na pres konferenciji i dodao da do 17 sati nije stigao niti jedno službeno izvješće.

“Imamo pojedinačne razgovore s policijom i predstavnicima biračkih mjesta. Više informacija će biti poznato do večernjih sati. U popodnevnim satima, kandidat jedne stranke je fizički napao predsjendika izbornog povjerenstva, dva člana su završila na pružanju liječničke pomoći. Treći član se oporavlja kući”, kazao je Šantić.

Predsjednik SIP-a BiH je istaknuo da su pripadnici policije na terenu.

“Razgovarali smo s dvije osobe iz izbornog stožera koje pokušavaju doći do službenih informacija. Izborni proces je prekinut.”

Kako Klix.ba doznaje u prostorijama Općinskog izbornog povjerenstva Stolac napadnut je predsjednik OIP-a Ivan Perić, od strane Predsjednika OO SDA Stolac i kandidata za načelnika Salmira Kaplana i člana SDA Ahmeta Ljubovića.

Prema informacijama koje prenosi N1, u tučnjavi je ozlijeđen i Mario Raguž koji je izgubio svijest i vozilom hitne pomoći prevezen je u CUM Mostar.

“Do trenutka kad je ozlijeđen, imao je informacije da je na tri biračka mjesta došlo do problema. Određene osobe s kapuljačama na glavama su izuzeli određeni birački materijal i uputili se u nepoznatom pravcu”, kazao je član SIP-a BiH Vlado Rogić.

Kovač: U Stocu zatvorena sva glasačka mjesta, bez daljnih incidenata

Prema operativnim podacima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, popodne su zatvorena sva glasačka mjesta u Stocu nakon što je došlo do fizičkog obračuna u kojem su ozlijeđena jedna ili dvije osobe, potvrdio je za Fenu šef stožera sigurnosne akcije “Izbori 2016.” Relja Kovač.

U Stolac su upućeni specijalci, ali, osim što je primjetno pojačana prisutnost policije, nije bilo nikakvog narušavanja javnog reda i mira nakon ovog incidenta, dodao je.

Izuzimajući događaj u Stocu, Kovač dosadašnju cjelokupnu sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini tijekom izbornog dana ocjenjuje zadovoljavajućom s tim što napominje da je kao i na prijašnjim izborima, bilo nekoliko slučajeva verbalnog narušavanja reda, ali ne u mjeri koja bi ugrozila sam izborni proces.

Stožer sigurnosne akcije “Izbori 2016.” formiran je pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH. Danas su se u BiH proveli sedmi lokalni izbori u Bosni i Hercegovini nakon okončanja rata.

 

 Večernji list/http://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori