Ivanka Kotlar : Njima je dobro…….

Vrijeme:2 min, 5 sec

 

Njima je dobro. Njima ide plaća, otpisuju im se milijunski dugovi, vozači ih dovoze i odvoze, hrane se besplatno, ne razbijaju glavu hoće li im djeca (i unučad i praunučad) oskudijevati u bilo čemu.
Oni su zbrinuli sve svoje bližnje, svu rodbinu, prijatelje, znance..
Uživaju u svom glasu dok gostuju po televizijama, opijeni su osjećajem moći, važnosti i slave.
Oni se igraju bogova, nemaju pojma da vi i postojite, ne čitaju vaše statuse, čak ni njihovi admini ih više ne čitaju.
Oni se opuštaju uz ‘kostabele’, vama ni normabeli više ne pomažu.

Ne znate kako poplaćati račune dok se njihovi milijunski otpisuju potezom pera.Imate taman do dvadesetog u mjesecu, kasnije posuđujute, ali i to ide sve teže.

Jeste li ikad pomislili da se ona zlosutna rečenica ‘mi ili oni’ nije odnosila na tzv. desne i lijeve već na njih – političare i nas – narod, puk, svjetinu, ovce za šišanje ..?

Jeste li ikad pomislili kako nikada nismo živjeli u neuređenijoj državi koja funkcionira samo kako bi zadovoljila ‘njihove’ potrebe ?

Još uvijek su vam za sve krivi sugrađani različitih svjetonazora, crveni, komunjare, Srbi, izbjeglice, Rusi, Amerikanci, Marsovci, a ne samozvani hrvatski bogovi u obličju političara svih boja ?

Znate li da hrvatski političari imaju veće privilegije nego npr. američki, njemački, švedski ?
Da se kod nas u punom smislu te riječi obistinjuje ona – ‘što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu’ ?

Ako ne vjerujete pokušajte ne platiti račune jedan mjesec. Mislite li da će vam otpisati tih pišljivih par tisućica kao što će se npr. Mrsićevoj ženi otpisati 11 milijuna ?

Zašto se međusobno svađate, mrzite, vrijeđate i natječete u tome tko će uspješnije obraniti postupke ‘svojih’ političkih ljubimaca ?
Zašto svoj bijes ne usmjerite na stvarne krivce ?

Nisu ovi političari ‘naši’. Niti jedna stranka u pregovorima oko ‘kadroviranja’ ne misli o nama, nije je briga za nas, ne zna niti da postojimo do predizborja. Na sveto predizborje možda vam dopusti da se uslikate s njima i taj selfi napizdite na zid do novog svetog predizborja, a u međuvremenu ćete siktati bijes na one ‘druge’ koji će vas mrziti, blokirati, smatrati zatucanim ognjištarcima i kockoglavim katotalibanima (vi njih udbašima, jugofilima, četncima).

A političarima se zaista nema potrebe žuriti sa kadroviranjem dok imaju svoje odano stado koje ih brani, štiti i obožava.
Neka im je dobro.
I treba im biti dobro.
Nisu oni krivi zbog toga što imaju veće povlastice nego američki, njemački, švedski .. i što to stadu ne smeta.
Nastavite se klati zbog njihovih guzica.
Ali bez mene.

 

Ivanka Kotlar /Hrvatsko nebo

2 thoughts on “Ivanka Kotlar : Njima je dobro…….

  1. Ivanka,imaš potpuno pravo,samo što mnogi tu ne uzimaju u obzir i prljave igre tzv.hrv.medija koji ili prešućuju ili lažu ili peglaju izgužvane ” slike ” svojih političkih favorita.Jučer sam gledao i slušao jednu tv emisiju ARD-a.u kojoj su neovisni stručnjaci za komunikologiju i žurnalizam / novinstvo / govorili o propasti / objektivnog / istraživačkog novinarstva,jer se i tamo vode zakulisne medijske igre,objavljuju foto montaže,krivi podaci i laži i to u državi koju vidimo kao Tu državu ozbiljne,a ne operetne demokracije,kao što je ova u RH.Nikako da se maknemo sa mentalnog ” Balkana ” i to je naš problem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)