Izv . prof . dr . sc . Kristijan Krkač : OTVORENO 28. 09. 2016. MINORANZA

Vrijeme:1 min, 5 sec

 
Jasno mi je da je profit na provom mjestu čak i na javnoj televiziji, iako je zakon o HRT-u dost zbrkan po tom pitanju. Jasno mi je i da je tim slijedom i gledanost kao uzrok profita na prvom mjestu. Jasno mi je čak i to da postoje ljudi koji uzrokuju visoku gledanost. Možda time što su televizični, čitaj: blago shizofreni.

Ali nije mi jasno zakaj nitko u jučerašnjoj emisiji “Otvoreno” nije rekel ništ važno.

Mogli smo čuti ili ono kaj već znamo (pravnik), ili besmislice koje nikog ne zanimaju, nego su privatne idiosinkrazije gostiju (političari i komentatori). Fascinira me da novinar ugošćuje novinara čiji komentari ne nadilaze razinu čavrljanja uz jutarnju kavicu (toga je bil svjestan i Togonal koji je sve pokušal razbiti šalom, ali to je još više pogoršalo stvar, jer nije poznat ko neki vicmaher).

 Točnije fasciniralo bi me da me još više nije fascinirala suluda frizurica Furija Radina koju u Saboru RH gledamo od 1992. To je 24 godine. Mizerna je ta manjina koja u 24 godine nije uspjela iznjedriti drugog zastupnika, ili je Radin, vjerojatno zahvaljujući spomenutoj frizurici, a la tipični pobjednik San Rema iz druge polovice 80-ih, NEZAMJENJIV? Očekujem u najmanju ruku da mu Gibonni posveti pjesmuljak MINORANZA.

 

Izv . prof . dr . sc . Kristijan Krkač/Hrvatsko nebo

2 thoughts on “Izv . prof . dr . sc . Kristijan Krkač : OTVORENO 28. 09. 2016. MINORANZA

  1. Još jedan pokazatelj da se tu ne radi o nekakvim nacionalnim manjinama i njihovim (uvijek istim; legitimnim?) predstavnicima, nego o vrlo unosnom, klijentelistički dobro umreženom “nacional” i etno biznisu!
    Malo preko financiranih stranaka, malo preko kulture, tiskovina, emisija, apanaže, pozivnica, malo dnevnica, malo obvezatnih članstava, malo…
    I opet MALO: jer traže i izravne pozicije u javnim poduzećima. A ne će biti lako, je rih RH ima više u svojem Parlamentu nego sve EU članice zajedno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)