Bjelovar : “Domoljubni zapisi iz braniteljskog pera”

Vrijeme:1 min, 16 sec

 

U Bjelovaru je održana jedinstvena kulturna književna manifestacija u sklopu Dana grada i Dana Bjelovarskih branitelja pod nazivom “Domoljubni zapisi iz braniteljskog pera” koja je okupila braniteljice iz cijele Hrvatske koje pišu stihotvorje iz vlastitog životopisa.

Sve one kroz pisanu riječ govore o svojoj dubokoj tuzi i tragediji zbog izgubljenog člana obitelji u obrambenom Domovinskom ratu, o teškoj invalidnosti, o kroničnoj agoniji traženja istine i osude počinitelja zločina nad svojim članom obitelji te o velikom porastu bolesti /karcinoma, moždanih i srčanih udara, teškom obliku PTSP-a / koje su nastale kao posljedica i uzrok strahota koje su prošle tijekom i nakon Domovinskog rata.

Prema službenim podacima u ratu je sudjelovalo preko 23 tisuće braniteljica koje bi konačno trebale dobiti i zasluženo mjesto u novom Zakonu o braniteljima što im je osobno obećao i ministar branitelja, general Tomo Medved. Svaki dan napusti nas 10 braniteljskih duša, što zbog bolesti a što zbog suicida, prosjek životne dobi braniteljske populacije je više nego strašan i alarmantan, SAMO 50 godina.

 

Prikaz slikovne datoteke ZAJEDNIČKA FOTOGRAFIJA.JPG

 

Prikaz slikovne datoteke IMG_4108.JPG

Prikaz slikovne datoteke Kaurin Boja čitanje.jpg

 

 

.Inicijator i idejni pokretač ovog jedinstvenog kulturnog braniteljskog događaja  je predsjednica Uruge Žene u Domovinskom ratu Dubravka Vukoja, novinarka HRT-a, dragovoljka Domovinskog rata, braniteljica, ratna novinarka i dobitnica brojnih nagrada za sudjelovanje i promicanja istine o nametnutom nam ratu.Njezina borba za ostvarivanje osnovnih prava domoljuba i obespravljenih branitelja još uvijek aktivno traje, jer kako kaže Vukoja,  prestrašno je da još danas imamo branitelja koji su gladni i bolesni beskućnici.To je tuga i sramota svih nas koju moramo pod hitno iskorijeniti.

 

Hrvatsko nebo

One thought on “Bjelovar : “Domoljubni zapisi iz braniteljskog pera”

  1. nadam se da u to nisu uključene tajnice u kabinetima, kuharice kave u čajnim kuhinjama MUP-a i MORH-a, stožera i ureda za obranu, da u to nisu uključene one koje su slale pozive iz ureda za obranu, jer tamo su zaradile i činove, pa je pukovnica koliko voliš, mogli bi mi porobiti pola svijeta ..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)