Zabrinuti otac Brglec i druker Puhovski protiv zastupnika Glasnovića

Vrijeme:2 min, 22 sec

 

Mnoge brine i žulja Glasnovićeva dijagnoza Filozofskog fakulteta u Zagrebu i našli su se pozvani (ili se to od njih očekuje) braniti revolucionarno marksističko bratstvo i socijalističkog samoupravljanja.

Maske su konačno pale, javnosti polako postaje jasno da je FFZG (zajedno s Fakultetom političkih znanosti) krovna organizacija partijskih škola, a nikakav filozofski fakultet.

Nekadašnji HSLS-ov kadar u mandatu Ive Sanadera, Dražen Breglec, ovaj put se „proslavio“ medijskom potporom Pusićkinim aktivistima ispred FFZG. Vjerojatno ga je kao kroničnog srednjoškolca impresionirala činjenica da i on može dati potporu jednoj sveučilišnoj ustanovi. I povod je zanimljiv: on ne nastupa kao bivši dužnosnik ili novokomponirani intelektualac, već kao ponosni otac studentice Zrinke Breglec, dobitnice rektorove nagrade.

Ponosni otac bio je u Sanaderovoj vladi pomoćnik ministra Prometa, pomorstva… i tajnik istog ministarstva, a proslavio se kad je svoje skromno srednjoškolsko znanje i maturu poželio pojačati fakultetskom diplomom i izabrao je – Fakultet prometnih znanosti.

Još i danas Ministarstvom kruži priča da je nekadašnji suradnik Božidara Kalmete u jednom danu (!) položio devet ispita?! Tom je prigodomi srušio aksiom iz fizike, a taj glasi da čovjek ne može u isto vrijeme biti na dva različita mjesta. Međutim, Dražen Breglec to očito može. I dokazao je. Taj isti dan kad je u Zagrebu polagao ispite bio je u Briselu na službenom putu i za to podignuo deviznu dnevnicu, priložio avionsku kartu… sve. To doista ni Hudini nije mogao, ali Dražen Breglec… da, da!

I zato je njegova potpora aktivistima i rušiteljima dekana FFZG bitna, skoro kao i podignuta (prazna) ruka Ranka Ostojića (i Aleksandre Kolarić. S Draženom Breglecom i SDP-om i Vesnom Pusić uza sebe, „deca komunizma“ ne mogu izgubiti aktivističku bitku.

Podršku je u medijima Pusićkinim jurišnicima dao i poznati svjedok Haškog tužiteljstva, denuncijator hrvatskih proljećara i UJDI-evac – Žarko Puhovski. Neuspješan student PMF-a i filozofije, ali zato uspješno diplomirani marxist, ONO i DSZ te DDR-ovski specijalizant u posebnim vještinama, našao je za shodno o generalu Glasnoviću reći: „To je čovjek koji ima srednju školu, a smatra se intelektualcem, stručnjakom za ideologiju i svojom zadaćom smatra križarski put protiv ljevice.“ („Novi list“ od 26. Rujna 2016.)

No, pođimo redom: koliko se meni čini, general Željko Glasnović nema ništa protiv ljevice, a boljševizam ne smatra ljevicom već civilizacijskim zlom. Žarko Puhovski bi svakako želio biti intelektualac, ali njegov nam životopis govori da je riječ o neuspješnom studentu i uspješnom drukeru doškolovanom u DDR-u, tipičnom angažiranom aktivisti. Tako je naime započeo i dovršio karijeru, a to što mu mediji daju prostor samo govori o drugarskom srodstvu i partijskom zajedništvu projugoslavenskih intelektualista i medija. I kad već blati generala, ne bi bilo loše da se informira koje je škole završio Željko Glasnović, ne vojne škole, nego baš na filozofskom, ali ne u Zagrebu, nego na mnogo boljoj adresi.

 

I. Sertić/HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori