Dokumenti : Miloradove velikosrpske SNV čarolije – Prilozi kaznenim prijavama

Vrijeme:2 min, 57 sec

 

“Najugroženiji ”  Srbin u Hrvatskoj već godinama izvlači ogromne novce iz državnog proračuna . Riječ je o milijunima kuna kojima raspolaže osobno Pupovac, bez ikakova nadzora državnih institucija Republike Hrvatske  i očito je , već godinama kupuje naklonost  svojih birača  i mjesto u Saboru . Kaznene prijave odaslane na  sve pravosudne institucije , Predsjedniku Vlade ,Predsjedniku države,klubovima zastupnika stranaka  ne  donose nikakova ploda .

   Milorad Pupovac pozivajuči se na ugroženost srpske nacionalne manjine već godinama reketari državu

    Srpska nacionalna manjina ništa više nije ugrožena od većinskog osiromašenog  hrvatskoga naroda no paradoksalno je da je  u mnogočemu  naprosto privelegirana sa svojim statusom  . 

    Pupovac ovakovo reketarenje Hrvatske može nastaviti unedogled  jer reakcije pravosudnih tijela nema. 

Nitko ne zahtijeva progon Pupovca poradi toga što je Srbin , no traži se procesuiranje i kaznena odgovornost Pupovca  poradi lako dokazivih mutnih poslova proračunskim novcem. Država mora procesuirati Pupovca  poradi toga jer je državljanin Hrvatske i time jednak pred zakonom u pravima ali i u poštivanju svih zakona  Republike Hrvatske .

Hrvatsko nebo objavljuje dokumente iz kojih je vidljivo kolike je sume noca preko SNV-a izvlačio Pupovac ali istovremeno i pokazuju da nikakove kontrole trošenja tog novca nema  . 

Nenad Vlahović je podnio i zahtjev   za obustavom svih uplata SNV-u Milorada Pupovca. Hoće li taj zahtjev provesti nova vlast koja se tek  treba posložiti u beskonačnim pregovorima o sastavu vlade  ili će i dalje sve ostati  “gurnuto pod tepih”  tek ostaje da se vidi. 

 

      Daran Bašić / Hrvatsko nebo

 

 

Nenad Vlahović

Trg Hrvatskih Branitelja 1

42380 Graešnica

nvsh@nvsh.hr

 

MINISTARSTVO FINANCIJA

Ministar, Marić Zdravko

Katančićeva 5
10 000 Zagreb
FAX: 
01/4591 300

 

Predmet: Zahtjev za obustavom svih uplata SNV-u Milorada Pupovca

 

Poštovani,

u 2012. godini Ministarstvo financija isplatilo je oko 3 miliona kuna SNV-u a (udruzi- Srpskom narodnom vijeću –Milorada Pupovca ) na osnovi Odluke Vlade R.H. od 12. prosinca 2012. godine na teret razdjela 025 Ministarstva financija ( glava 02506 –Ministarstva financija- ostali izdaci države, aktivnosti539019- proračunska zaliha , račun 385 izvanredni troškovi za financiranje humanitarnih aktivnosti.

Rješenjem Ministarstva financija od 18. svibnja 2016. godine ( KLASA:UP/I-032-01/16-01/11 ; URBROJ:513-03-05-16-1) ta sredstva nisu pravdana niti sa jednim dokumentom. Potrošeno je više od tri miliona kuna a ne zna se na što? Osim odgovorne osobe SNV-a –Milorada Pupovca kaznena prijava je podnesena i prema tadašnjem ministru Slavku Liniću temeljem Zakona o izvršenju državnog proračuna članak 7.

Pošto se ovdje ne radi samo o nepravilno ili nenamjenski utrošenim sredstvima što opisuje Zakon o izvršenju državnog proračuna  već je opravdana sumnja,a što potvrđuje i Vaše spomenuto Rješenje, da je više od tri miliona nestalo da ne kažem neku težu riječ.  Zbog svega navedenog molim Vas da donesete Odluku o zaustavljanju svakoj vrsti isplate sredstava i preko Savjeta za nacionalne manjine i Ureda za ljudska prava i ostalih subjekata preko kojih se proračunski novac uplaćuje dok se kazneni postupak vodi.

Temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama molim Vas da me obavijestite o Vašoj Odluci zbog mojeg daljnjeg postupanja.

 

S poštovanjem,

 

 

U Bjelovaru, 24.07.2016.                                     PODNOSILAC ZAHTJEVA:

Vlahović Nenad

 

 

Dostaviti: -Povjereniku za informacije ppi@pristupinfo.hr

-ministarstvu policije          pitanja@mup.hr

-Predsjednici države            ured@predsjednica.hr

-Predsjedniku Vlade             gradjani@vlada.hr

-USKOKU                               tajnistvo@uskok.dorh.hr

-Klubovima stranaka u Saboru  klubmost@sabor.hr  ; klubhdz@sabor.hr ; klubsdp@sabor.hr  ;

klubhspas@sabor.hr ; zic@sabor.hr ; klubhsu@sabor.hr ;

klubhns@sabor.hr

 

 

 

 

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.

4 thoughts on “Dokumenti : Miloradove velikosrpske SNV čarolije – Prilozi kaznenim prijavama

  1. ‘VSM’-bi bilo pravilno,-v(i)ece srpske manjine—a ne naroda—imamo li manjine(22)-ili naroda!??(ili su konstitutivni)??

  2. Vidim da je prijava išla na mnoge adrese. Pošaljite kopiju i Plenkoviću da ima za pregovore s “manjincima”.

    1. Da je Karamarko u pitanju razapeli bi ga doslovce.
      Pa poslano je na klubove zastupnika …….

      1. Ako ste poslali na šukera a onda je sigurno stiglo na pravu adresu.

Comments are closed.