MLADEN PAVKOVIĆ: Što je naučila pačurlija ta, osim pa-pa-pa?

Vrijeme:4 min, 2 sec

 

 

Ovih dana, na sve strane, obilježavaju se značajne obljetnice – 25 godina od stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. Većina medija to marginalizira ili prešućuje. Ako netko nešto i objavi, onda se to svede na tek nekoliko rečenica, tu i tamo s fotografijom, ne većom od poštanske marke.

Sve ono što je vezano uz hrvatski oslobodilački Domovinski rat „prekriju“ članci i komentari o raznim pupovcima, koji bi ni krivi ni dužni čak i sastavljali vladu, ali bez dr. Zlatka Hasanbegovića!

Ekstremni lijevi političari namnožili su se kao krtice. Oni nas neprestano vraćaju u prošlost, poglavito u vrijeme Nezavisne Države Hrvatske (NDH), koja je prestala postojati još 1945. Svako malo ukazuju im se ustaše. Kad na nekom vide crnu majicu, ona ih odmah podsjeća na Jasenovac, ali začudo ne i na Vukovar, Škabrnju, Pakrac, Lipik, Voćin i brojne druge gradove i mjesta, u kojima su srpski i ini četnici ubijali, masakrirali i protjerivali sve što hrvatski diše.

Kad pak ti koji bi i dalje željeli biti dio Vlade Republike Hrvatske, a protiv su ljudi ala Hasanbegović, viču da ne žele nacizam i fašizam iz II. svjetskog rata, oni izmišljaju „toplu vodu“, jer na taj se način održavaju na političkoj sceni.

Badava bivši hrvatski ministar kulture objašnjava tim i takvima povijesna događanja, oni se ponašaju kao đaci u „Pačjim školama“, u kojima se pjeva: „Jeste li čuli djeco/vjerujte bez šale/otvara se škola/za pačiće male./Svi pačići došli/kao đaci stoje/stari patak metnuo/naočale svoje./ Učio ih, učio/od srijede do petka/al se nisu maknuli/dalje od početka./Ništa više ne nauči/pačurlija ta/nego što je prije znala/pa-pa-pa.“/.

Dakle, možete vi raznim pupovcima, mesićima, josipovićima i drugim pomozbog junacima pričati o 25.obljetnici stvaranja hrvatske države, oni će vam lukavo i podlo odmah uzvratiti da je u Domovinskome ratu „i na jednoj i drugoj strani bilo zločina“, da se „ne zna“ tko su žrtve, a tko agresor, da su (kakve gluposti) početkom 1991. Hrvati Srbe željeli protjerati, kao da su Hrvati napali Srbiju itd. i tome slično.

Ima onih koji relativno često govore i pišu da se na pupovce ne treba osvrtati. To bi bilo u redu da im većina hrvatskih medija ne poklanja nezasluženu pažnju. Kad nemaju o čemu pisati, onda nazovu pupovce i eto ti već „tisućita“ reportaža o „ugroženim Srbima“, koji su prihvatili Hrvatsku kao svoju domovinu.

Glavni „komentatori“ u našim najjačim medijima uglavnom su oni (svaka čast iznimkama) koji su sa „srpom i čekićem u duši“ taj posao obavljali i u vrijeme komunizma. Neki su, istina, uspjeli preokrenuti kaput, ali dobar dio i dalje piše kao da i dalje živimo u Jugoslaviji. Sve po onoj: „Ništa više ne nauči/pačurlija ta/nego što je prije znala/pa-pa-pa.“

Čvrsto vjerujemo da će uskoro novu hrvatsku Vladu postaviti relativni pobjednici parlamentarnih izbora, tj. Hrvatska demokratska zajednica (HDZ). Nu, ukoliko ta vlada ne će moći bez raznih pupovaca, koji svako malo zabijaju „nož u leđa“, onda je bolje da idemo na nove izbore.

Osim toga, oni koji će doći na vlast, pod hitno trebaju smijeniti sve „kumove i kumice“, od najviših državnih institucija pa do tvrtki u državnom vlasništvu, koje su zbrda – zdola ne na stotine, već na tisuće zaposlili razni milanovići i njima slični.

Ukoliko se to ne dogodi, ukoliko dođe nova vlast, a ostanu stari, dobro provjereni komunistički kadrovi – piši kući-propalo je!

Bilo bi ludo, naravno, da se umjesto nesposobnih „crvenih“ kadrova, sada „masovno“ počnu zapošljavati nesposobni tzv. desni kadrovi, iako bi i oni bili puno bolji od ovih, nesposobnih, koji su danas na svim funkcijama, od pravosuđa, gospodarstva, školstva, pa do općina i županija (svaka čast iznimkama).

Inače, kod nas je i dalje veliki problem – Hrvatska radiotelevizija (HRT). Zasad program emitiraju na četiri kanala, ali neka nam netko odgovori na kojem od tih kanala možemo gledati isključivo hrvatski program? Dobar dio gostiju u pojedinim političkim emisijama, baš kao i „komentatori i analitičari“, uglavnom su oni s „petokrakom na čelu“ (svaka čast iznimkama). Tako primjerice nema akcije koju pokrenu pupovci da nije u središnjem Dnevniku, kao što nema akcije koju pokrenu primjerice dr. Zvonimir Šeparović, akademik Pečarić, redatelj Serdar i slični, a da se pojavi ne na prvom, drugo, trećem nego ni na četvrtom programu!

U Hrvatskoj se primjerice kontinuirano održavaju razne tribine, ali možete li se sjetiti kad ste neku koja se svakog tjedna (sic!) održava u prostorijama „Hrvatskog slova“ (ili na sličnim mjestima) vidjeli na malom ekranu? Kamerama HRT-a kao da je „zabranjen“ ulaz u „Hrvatsko slovo“, kao da će ih „ujesti“ hrvatska riječ!

Eto, razni pupovci mogu svaki čas biti gosti ove ili one emisije, a neki ne mogu ni da prime „Nobelovu nagradu“.

Gospodine Plenkoviću, hoćemo li i dalje zadržati tu „demokratsku“ razinu izvješćivanja?

 

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

 

 Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)