SKANDALOZNO Na web-stranici Ministarstva branitelja skrivaju javne pozive i podatke na hrvatskom jeziku

Vrijeme:56 sec

 

 

“Braniteljske organizacije tradicionalno u posjetu Bratuncu i Srebrenici”, “Mahmutbegović, Bukvarević i koordinacija branitelja u Banjoj Luci na sastanku sa Salkićem”, “Otkrivanje Spomenika poginulim borcima Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine, Grabovci – Kraljuštica”. To su naslovne vijesti Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata na web-stranici prema kojima bi se tek površnim pregledom moglo zaključiti kako je Ministarstvo u službi jednoga naroda i jedne vojne komponente – bošnjačke.

Ministarstvo jednog naroda

No, kada se malo dublje zađe i pokušaju pronaći određeni dokumenti, dolazi se do skandalozne spoznaje kako je hrvatskim braniteljima, odnosno onima koji žele na hrvatskome jeziku provjeriti određene dokumente, razne zahtjeve, prijavnice, uskraćena mogućnost pronaći ih iako bi se trebali povlačiti iz istog izvora, ali to nije slučaj.

Primjerice, kada želite potražiti informaciju o stanju revizije u ovoj godini, nakon što na prvome izborniku izaberete hrvatski jezik, te onda odjeljak vezan uz reviziju za prvo i drugo tromjesečje, ne dobijete nikakve podatke. No, kada to pokušate birajući na naslovnici web-stranice Ministarstva bosanski jezik, dobijete sve te podatke.

 

Zoran Krešić /Večernji list/http://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori