Monty Python’s Božo : Je li kraj njegovim ucjenama …??

Vrijeme:1 min, 33 sec

Predsjedništvo HSS-a sinoć je jednoglasno odlučilo dati HDZ-u svoje potpise kako bi Andrej Plenković sastavio Vladu i podržati HDZ pri izglasavanju Vlade.

“Na glavnu izbornu skupštinu idemo 20. listopada, a onda ide sve po statutarnoj proceduri. Dat ćemo podršku Plenkovićevoj vladi svojim potpisima i rok od 100 dana u kojim ga nećemo dirati. No, HSS ostaje u oporbi”, kazao je Beljak, dodajući da HSS neće tražiti ništa za sebe – ni funkcije, ni pozicije unutar Vlade.

 

No takova odluka  HSS-a  nije dobro “sjela ”   čelniku MOSTA  Boži Petrovu . Nije teško ni dokučiti zašto

“Svatko ima mogućnost dati podršku iz Sabora Vladi HDZ-a i MOST-a, niti se to može zabraniti. Hoće li se na to odlučiti HSS ili ne, njihova je odluka. To ne mijenja odnos MOST-a prema HDZ-u i započete pregovore. Nama su prije svega u interesu jamstva koja će pokazati da država može raditi u interesu građana i da Hrvatska time postane više demokratska, uređenija i socijalno osjetljivija država. To svi mogu podržati, uključujući i HSS, ali sigurno gosp. Beljak u tome neće zaustaviti MOST”, napisao je Petrov.

 

 

 

Na Beljaka i njegovu politiku  ne treba trošiti ovaj put mnogo slova .No Božo Petrov je ponovno iskočio sa svojim jamstvima .Jamstva bi valjda trebalo dati  Boži Petrovu koji je sustavno opstruirao sve promjene  u ministarstvima koje je dobio nakon prošlih izbora u koaliciji sa HDZ-om  .

Ili pak Božo Petrov misli da su svi slijepi, gluhi ili  zaboravni . A očito je da su i Boži  ovakovom Beljakovom odlukom bitno uskraćene mogućnosti ucjenjivanja i razvlačenja pregovora u  beskraj

Naravno tu je i mogućnost gubljenja ministarskih pozicija koje je imao u prošloj Vladi

Mesijanska uloga koju je sam sebi namijenio  mogla bi se vrlo brzo raspuknuti kao mjehur od sapunice .

 

 

 

Daran Bašić/ Hrvatsko nebo 

One thought on “Monty Python’s Božo : Je li kraj njegovim ucjenama …??

  1. Nisam ocekivao da ce Beljak uciniti nesto korisno, ali i to se dogodilo, oslabio je ucjenjivacku poziciju Mobsta. Vidjet cemo kako ce reagirati BozIso Zatezalo, hoce li ubrzati ili usporiti pregovore s HDZ

Odgovori