DODIK PORUČUJE: Ako se zarati, RS ni minute neće ostati u BiH

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u srijedu kako vlasti tog entiteta ne misle ratovati, no istodobno je kazao kako u slučaju otvorenog sukoba taj entitet ne bi “ni minute” ostao u sastavu Bosne i Hercegovine.

Komentirajući u Laktašima pokraj Banje Luke upozorenje ratnog zapovjednika Armije BiH Sefera Halilovića kako bi referendum u RS najavljen za 25. rujna mogao otvoriti prostor novim oružanim sukobima u BiH u kojima bi RS mogla opstati najviše deset do petnaest dana Dodik je kazao kako se RS ne sprema za rat, no spremna je braniti svoj teritorij.

“Kada bi to učinili to bi samo ubrzalo naš put ka samostalnosti i bilo kakvi pokušaji te vrste bi nas definitivno izbacili iz BiH u kojoj mi ne bismo ostali ni minute”, kazao je Dodik novinarima kako ga citira portal banjolučkih “Nezavisnih novina”.

Ustvrdio je također kako Halilovićeva izjava nije slučajnost, a dodatne optužbe uputio je na račun predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića sugerirajući kako i jedan i drugi razmišljaju na isti način odnosno kako žele “istjerati Srbe iz BiH”.

“Sve to što nam je rekao Halilović znamo da se govori u bošnjačkom političkom vrhu i postoji kao njihova opcija i želja da na takav način istjeraju Srbe iz BiH”, izjavio je Dodik.

Potvrdio je kako se pripreme za referendum 25. rujna nastavljaju dodajući kako je uvjeren da će on proteći mirno i bez bilo kakvih sukoba.

 

HINA/http://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori