STATUSNA KONFERENCIJA PRED ICTY Pravomoćna presuda šestorki 
u studenome 2017., iznošenje usmenih argumenata u veljači

Vrijeme:46 sec

 

Sudsko vijeće Haaškog tribunala (ICTY) u slučaju šestorice bivših dužnosnika Herceg Bosne jučer je, nakon tromjesečne ljetne stanke, na statusnoj konferenciji objavilo kako će najvjerojatnije u veljači sljedeće godine predstavnici obrane i tužiteljstva iznositi usmene argumente u drugostupanjskome postupku, a pravomoćna presuda očekuje se potkraj godine.

Usmeni argumenti

Doznaje se to od jednoga od odvjetnika u ovome procesu koji je nazočio jučerašnjoj statusnoj konferenciji, koja ipak nije prenošena preko interneta iako se održala u prvoj dvorani ICTY-ja. 
“Rečeno nam je kako je vrlo vjerojatno da će se usmeni argumenti iznositi u veljači 2017. godine, dok se pravomoćna presuda očekuje kasnije tijekom ove godine”, objasnio je jedan od odvjetnika.

Doznaje se kako će presuda najvjerojatnije biti objavljena u studenom. Nisu poznate druge pojedinosti poput onih jesu li se optuženi žalili na uvjete u zatvoru ili pak iznosili detalje o zdravstvenom stanju.

 

 Zoran Krešić /Večernji list/http://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

One thought on “STATUSNA KONFERENCIJA PRED ICTY Pravomoćna presuda šestorki 
u studenome 2017., iznošenje usmenih argumenata u veljači

  1. U Haag su otišli 2004. godine, prije punih 12 godina.Vjerovali su da idu braniti dostojanstvo i hrvatsku istinu o proteklom ratu, ali su na kraju prepušteni sami sebi.
    Osude li ih ispasti će da smo ratovali za Veliku Hrvatsku ,a ne branili se od Velike Srbije.

Odgovori