Petir podržala poziv Plenkovića da se HSS priključi HDZ-u, optužila Beljaka

Vrijeme:1 min, 23 sec

 

 Petir protiv Beljaka

HSS-ova zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir (HSS) podržala je poziv Marijana Petir2predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da se HSS “vrati u obitelj kojoj pripada”, tj. da se priključi parlamentarnoj većini koju slaže HDZ i optužila predsjednika HSS-a Krešu Beljaka da uništava HSS.

Petir se pred novinarima u hotelu Westin založila da zastupnici HSS-a napuste Narodnu koaliciju i prijeđu HDZ-u, istaknuvši da s HDZ-ovcima već surađuju u okviru Europske pučke stranke, a Narodna koalicija više ne postoji, nakon što je izgubila na izborima.

“Svima je poznato da je HDZ prema nama išao s istom ponudom kao i SDP i da je Beljak svojom neodgovornošću preveo HSS iz pobjedničkog u gubitnički tabor, inače danas ne bi imali samo pet mandata već bi bili u izvršnoj vlasti”, ustvrdila je Petir.

Pozvala je petoro HSS-ovih zastupnika da “umjesto diktature Beljaka odaberu dobrobit HSS-a” jer “Krešo Beljak nije HSS”. Njega je pak optužila da nije želio čekati na dogovor s HDZ-om jer je već imao “dogovorene neke druge opcije”.

Beljak sve to radi isključivo zbog sebe i svoje fotelje. On je očigledno poslan u HSS da ga rastoči i uništi, optužuje Petir koja je prije samo šest mjeseci podržala Beljaka na izborima na kojima je porazio dotadašnjeg šefa HSS-a Branka Hrga.

Na upit hoće li se dvoje saborskih zastupnika HSS-a dogovoriti s HDZ-om, kako se spekulira u medijima, rekla je da nema tih informacija, ali je logično da HSS-ovi zastupnici komuniciraju s HDZ-om jer se nalaze u županijama u kojima je HSS u koaliciji s HDZ-om.

 

HKV/http://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori