S k a n d a l o z n o

Vrijeme:1 min, 57 sec

 

 

Dva skandalozna događaja

Ispred zagrebačke osnovne škole Odra otkriven spomenik partizansko-komunističkim okupatorima i zločincima

Ispred osnovne škola Odra u Zagrebu postavljen je spomenik partizanima i komunistima. Spomenik TitoNa spomeniku od crnoga mramora popis je od nekoliko desetaka žrtava, kako se, navodi, fašističkoga terora. Pali su, ističe se, za bratstvo i jedinstvo i socijalizam. Na spomeniku je uklesana i zvijezda petokraka. S druge strane ploče, stoji uklesan citat Josipa Broza Tita: „Snaga je u idejama koje nas nadahnjuju i ciljevima za koje se borimo.“

Na spomeniku piše da je podignut 1980. godine, no još lani ga tu nije bilo, a i po pločama se vidi da su novoizrađene. Ostvaruje li to zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećanje nedavno dano da će obnoviti sve antifašističke spomenike.

Mogu li roditelji, posebice oni koji imaju status hrvatskoga branitelja, ali i ostali stanovnici Zagreba mirno gledati spomenik zvijezdi petokraki pod kojom je rušen Vukovar i pod kojom su klani ranjenici na Ovčari, mogu li se nadahnjivati citatima diktatora koji je Hrvatima poručio da će prije Sava uzvodno nego što će dobiti svoju državu? Mogu li dopustiti da im djeci uzori budu okupatori koji su u Zagrebu iza sebe ostavili 120 masovnih jama s nevinim hrvatskim žrtvama. Ravnatelju OŠ Odra u ponedjeljak smo uputili upit u svezi s ovim spomenikom, ali nam nije odgovorio.

Vrgorački gradonačelnik „ANTE ZVEZDAŠ” ne želi parku dati ime po 4. brigadi HV-a

Vrgorački gradonačelnik Ante Pranić, kandidat Mosta u X. izbornoj jedinici za Hrvatski sabor među narodomBG dELIJEprozvan „Ante Zvezdaš“, zbog odlazaka u Beograd, te slikanja na stadionu Crvene zvezde i ispred murala Delija, ne želi dati ime parku u središte Vrgorca po legendarnoj 4. gardijskoj brigadi Hrvatske vojske. Zbog toga se prilično emotivno novinarima obratio bojnik Davor Jović, jedan od junaka Domovinskoga rata i najbolji hrvatski vojnik 1997.godine.

Ja ne govorim kao vijećnik HDZ-a i nije mi cilj ovo politizirati, nego kao dragovoljac Domovinskoga rata i pripadnik 4. gardijske brigade: nova vlast na čelu s gradonačelnikom Antom Pranićem i njegovi koalicijski partneri Rade Bobanac (SDP) ne žele Gradski park preimenovati u Park 4. gardijske brigade. To je sramota! Mi smo odatle krenuli s dva autobusa na drniško ratište početkom 90-ih. Njima očito ništa nije sveto niti im to nešto znači. Žalostan sam zbog toga, ističe Davor Jović.

 

Hrvatski tjednik/HKV/http://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)