Pero Vincetić : Nemojte jer mi smo spremni za naše vrijednosti uložiti “dar ” Jeste li vi ?

Vrijeme:3 min, 9 sec

 

 Catholic Pride! Nekoliko upisa , osvrta , pa i nekakvih polukolumni kritičke naravi a sve u svezi Blankinog svjedočenja vjere.

Osobno svoje vjerovanje i vjeru držim za sebe, čuvam je kao najveću intimu i moj odnos sa vjerom je moja stvar. Nikoga ne nagovaram da vjeruje niti one koji se zovu ateisti , agnostici i sve druge koji ne vjeruju ili misle da ne vjeruju, smatram da tako treba biti.

Neka svatko bira i bude što želi biti.

Nikada u životu nikoga nisam prozivao niti kritizirao zbog vjere ili vjerovanja. Cijeli svoj život živim okružen sa ljudima različitih vjera,rasa i uvjerenja političkih i svjetonazorskih. Uvijek sam bio svoj i nosio svoje boje,one kojima me obojila majka.

“Ne rugaj se drugima jer nećeš zbog toga biti bolji, čuvaj svoje i svatko će te cijeniti”,

rekla je jednom ta pametna žena, možda ne tim riječima i redoslijedom ali tako bi to nekako bilo!

Da, ta pametna žena bila mi je nana,mater i majka. Ne pišem ovo da bih dao podršku Blanki Vlašić. ne zato što je ne podržavam u njenom kako to kažu svjedočenju vjere. ne pišem ovo niti zato da bih kritizirao sve druge i drugačije. Pišem ovo zato da pozovem sve skupa u RH da ovu temu skinu sa medijskog rešetanja. Apeliram i molim sve one koji od nas vjernika misle drugačije neka nas ostave na miru,neka nas ostave u našem srednjem vijeku,u našem nazadnjaštvu , neznanju i svemu onome kako nas opisuju kada žele pogrdno govoriti o nama koji vjerujemo Boga i ne stidimo se to i reći.

Mi nismo gay populacija i svoja prava nećemo tražiti na Catholic pride!!!

Mi svoje pravo živimo,upražnjavamo i većina nas je sretna sa stanjem stvari među nama. Apeliram na sve vas kojima smeta naša vjera , okanite se toga što činite, jer stvarno ne znate što činite i nemojte se nadati da ćete čuti onda kada pretjerate

“oprosti im bože jer ne znaju što čine”

nećete čuti te riječi jer vi jako dobro znate što činite.

Činite to iz mržnje, činite to jer ne znate tko ste, jer ne znate kome i gdje pripadate. činite to jer se bojite. Strah sam po sebi nije negativna pojava. No ako se bojite svojih djela koja ste činili i činite drugima onda je strah opravdan i djeluje negativno na čovjeka ,izjeda ga i stvara od čovjeka gomilu ili nakupninu frustracije koja je sve samo nije dobra i nije pozitivna. Spoznajete svaki dan da ste krivo odgojeni, da ne pripadate društvu u kojem “živite” .

Zašto pod navodnike ?

Pa zato što bi život trebao značiti Veselje,ljubav, radost ali i nedaće i surovu stvarnost , mi živimo sve ovo pobrojano i nama je lakše, ne zato što smo materijalno bogatiji i sposobniji nego zato što vjerujemo,zato što znamo tko smo, zato što ne živimo i ne uživamo tuđe.

Naši predci nisu ubili Židova,Hrvata,Mađara ni Srbina i uselili se u njihov dom. Mi živimo na svom i u svom. Volimo naš način života,našu kulturu,našu vjeru i Boga. Našu domovinu i zbog toga sam najviše i napisao sve ovo.

Želim vam reći , vama naprednima i vama koji se usudite činiti to što činite, nemojte , molim vas nemojte!

Ima nas mnogo koji smo se pred bogom u intimi , tamo negdje 90-tih oprostili od života , božjom voljom smo preživjeli i sve ove godine poslije rata smatramo božjim darom. Nemojte napadati naše vrijednosti jer mi to vama ne činimo, nemojte dirati u temelje naše i temelje naše domovine jer nećemo dopustiti da se rastoči ono u što je vjekovima ugrađivana krv naših predaka i krv nas samih. Nemojte jer stvarno al stvarno ne znate što radite.

Nemojte jer mi smo spremni za naše vrijednosti uložiti “dar ” Jeste li vi ???

 

Pero Vincetić /Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)