Ana Herman : Moramo biti pametni prilikom glasovanja i razmišljati cjelovito

Vrijeme:2 min, 19 sec

 

Sutra je jako važan dan za sve nas. Toliko važan da bi svaki od nas trebao osjećati strepnju i nervozu kao vojnik prije početka bitke; kao nas Nikola Šubić Zrinski ili junaci Gvozdanskog – koji su žrtvovali sebe za spas stotina generacija Hrvata, za slavu Hrvatske i svoje vjere.

Sutra je dan slične takve bitke: duhovne bitke koja se ne vodi na četiri godine, vec za desetke i stotine budućih godina. Kao što smo danas žrtve sumanutih politika od 1945. i 2000. na ovamo, bit ćemo i dalje obične žrtve ukoliko konačno ne razdvojimo žito od kukolja.

Kako vam rekoh prije nekoliko dana, bar se jedna od dvije velike stranke pocela čistiti od taloga koje se ondje ne samo ukotio od 1990. na ovamo, već je jačao i bio se osilio. Taj jugo-izdajnički i antihrvatski talog sada traži nove, perfidnije načine djelovanja kroz brojne nove i marginalne stranke i lakome pojedince koje baš nikada nemaju potrebu ni reći ni ponašati se dostojanstveno i s poštovanjem prema našem čovjeku, povjesnoj istini i budućnosti. Nije tim strankama i pojedincima interes boljitak Hrvata, vec osobna servilnost udbo-tajkunskoj kliki koja ih je stvorila. Cilj im je takvim strankama i ljudima posaditi sjeme razdora svojim “nevinim” glasićima i janjećom kožom (a dušom hijene), sto i čine, i vječito provocirati nove izbore i nove ucjene te širiti nove spinove. Uvesti stanje kaosa i općeg društvenog raspada.

Doveli su Tihu Amsterdamca – Most je želio instalirati tu ridikuloznu nelegitimnu osobu, kao što su im i svi ministri bez izbornog legitimiteta. Znate li koga ce idućeg izvaditi iz džepa? Naravno da ne znate! Jer ste za njih stoka sitnog zuba. Nevažna marva. I za Most i za Živi zid i za Pametno (valjda smo mi glupi ako su oni pametni) i za pojedine druge nakupine političkih nepismenjakovića i lobista.

Stoga, kako vam vec rekoh, ako ste ljevičar i ako baš volite vidjeti srbadiju i jugonostalgičare da vam u vašoj kući gospodare, glasujte za SDP, a ako vam je Hrvatska u srcu, dva puta razmislite i izračunajte kome doista želite da na koncu ode vaš glas. Matematika je neumitna i definitivna disciplina. Pogotovo smo se u to mogli uvjeriti nakon lanjske traume sa svaštarenjem.

Ovo vam pišem smrtno ozbiljno jer takav je trenutak. Težak i sumoran, očajan. Nema prostora za patetiku jer bitke se ne dobivaju cviljenjem. I naš  je Nikola Šubic Zrinski, i naši su junaci Gvozdanskog mogli predati oružje i otići jer im se zasigurno nije svidjala austro-ugarska čizma na njihovoj zemlji, kao ni stotine nijansi nepravde. No, borili su se do posljednjeg daha životnog. I mi se upravo tako sutra moramo boriti: svi na jednom frontu. Sutra je važno združeno pobijediti one protiv, anti, kontra i pri tom ne izgubiti ni jedan glas

 

Ana Herman/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)