Humphreyev satirični kutak-Moderno antifašističko djelovanje

Vrijeme:2 min, 46 sec

 

Draga moja antifašistička avangardo koja se pojiš na vrelu moje mudrosti ,vremena pred nama su teška i kompleksna. Neprijatelj nikad nije bio opasniji i lukaviji.

Naše zajedništvo je od najveće važnosti, a naša predanost borbi mora biti bezpogovorna. Meni se čini kako smo upali u lažno stanje sigurnosti kad smo preuzeli sve konce u ovoj neželjenoj državi.Politika i mediji ne smiju postati naša obrambena linija, na prvoj liniji moramo mi stajati, a naše oružje moraju biti tužbe.

I tu dolazimo po meni do najvećeg problema, naša borba se većini od vas ne čini dovoljno uzbudljivom i romantičnom, vi želite šumu, bombe i mitraljeze, a imate samo tužbe i medijsko etiketiranje na svom raspolaganju.

Ne zamjeram vam, i ja osobno ponekad žalim za prošlim vremenima o kojima mi je pričao moj otac u svojoj radnoj sobi.

Sjećam se dana kad bi otac došao kući nakon partijskog sastanka ,posjeo me u krilo i sa sjetnim nostalgičnim glasom mi govorio o svojoj prvoj uništenoj njemačkoj diviziji sa nepunih deset godina ili trenucima drugarskog intimiziranja nakon još jednog posjeta nekom nepodobnom selu prepunom domaćih kolaboracionista i domaće rakije.

Nema sobe u našem petosobnom židovskom stanu u kojem nisam uništavao fašističke divizije, dizao pruge u zrak ili vodio suđenja narodnim neprijateljima, pokojna baka je često imala ulogu nacističko-ustaške kurtizane koja je optužena za dizanje morala neprijatelju.

Tako da ja razmijem vaše frustracije, i u meni još gori taj žar revolucionarne borbe, ali vremena su takva da nam samo tužbe preostaju.

Nisu romantične, ali su učinkovite. Na mom antifašističkom salonu se često raspravljalo o modelu borbe i tužbe su prihvaćene kao najprikladnije trenutku.

Uostalom dragi moji, nemojte nikad zanemariti zadovoljstvo koje vam može pružiti tužba protiv neke vjeroučiteljice.Nije baš ravno odvođenju neprijatelja u šumu i strijeljanje, ali hej, vremena se mijenjaju pa moramo i mi sa njima.

Moj otac ne bi morao danas tajiti posebnu vezu sa komandantom Ratkom, ali tada je morao.

Ali ako tužba nije dovoljna da rasplamsa vaš antifašistički žar, onda vam preostaju čistke. One su mom ocu bile uvijek omiljenje, kad bi nekog sa fakulteta otpustili, zatvorili, on bi uvijek dolazio doma sa smiješkom na licu i žustrinom u koraku.

To je naše antifašističko nasljeđe u kojem još uvijek možemo uživati. Kad mi kao svom mentoru sa HTV jave kako se sprema najnovije skidanje glava nepodobnima, moja partnerica zna kako je vrijeme za oblačenje u Nadu Dimić i petominutni raspašoj.

U tome možete i vi uživati, ali ne morate biti pasivni, uključite se u traženje nepodobnih. Svaka informacija o djelovanju neprijatelja će biti nagrađena nekim hitom iz ogromne kolekcije partizanskih filmova.

Sad je vrijeme avangardo moja za uključiti se u borbu, imamo sve na svom raspolaganju.

Nemojte čekati da neprijatelj dođe k vama, vi potražite neprijatelja, recite svojoj djeci da paze na ono što im učitelji , profesori i tete u vrtiću govore, idite u crkve i slušajte propovjedi, gledajte Tv, čitajte novine, jer iako su mediji već skoro očišćeni u nekom kutku se ipak može skrivati netko nepodoban.

Ovo vam pišem sa posebnom hitnošću jer neprijatelj diže glavu.

Ovo je nama možda neželjena država, ali je jedina koju imamo s obzirom da bi u svakoj drugoj morali raditi.

Zato, avangardo, kažimo ne neprijatelju, nastavimo stvarati Hrvatsku po svom ishlapjelom, zapuštenom liku.

 

Humphrey/HRHB.info/http://www.hrhb.info/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)