HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA : Priopćenje za javnost i medije

Vrijeme:4 min, 15 sec

 

 

O Bože moj, o Bože moj, pomozi nam da nadvladamo sljedbenike ‘Oca laži’!

Božji proroci su u povijesti znali skidati i postavljati kraljeve. Nakon proroka je svećenstvo najodgovornije za stanje u društvu pred Bogom, kako nas uči Riječ Božja u Svetom pismu, i kako nalaže Božji zakon! Istina se razlikuje od poluistine, (propagande), po tomu što obuhvaća cjelokupnu stvarnost. Stoga je dužnost hrvatskog arhiepiskopa, da ukaže na to, i zato obavještavamo hrvatsku i svjetsku javnost, da patrijarh Srpske pravoslavne crkve nastavlja s agitacijskom propagandom protiv hrvatskog naroda time što laže Carigradskog patrijarha s kojim u Jasenovcu održava liturgiju za žrtve fašizma, koja služi isključivo ocrnjivanju hrvatskog naroda pred pravoslavnim svijetom na osnovi stare jugoslavenske komunističke i velikosrpske propagande o „genocidnosti Hrvata“, jer se laže da su Hrvati u Drugom svjetskom ratu (WW2) navodno počinili ‘genocid nad Srbima’, a istovremeno se skreće pažnja javnosti od zločina koje su partizani i četnici počinili nad Hrvatima u tom istom ratu, i velikosrpski genocid nad hrvatskim narodom u Domovinskom ratu za hrvatsku nezavisnost i slobodu, koji je počinila Miloševićeva Srbija u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te Srbiji. Tijekom WW2 prethodnik današnjeg Carigradskoga patrijarha priznao je Hrvatsku pravoslavnu crkvu, tako da je gotovo nevjerojatno, da danas daje legitimitet srpskom patrijarhu čija SPC djeluje protuzakonito u Republici Hrvatskoj, i koji ne priznaje hrvatsku državu. SPC također želi prikriti povijesnu činjenicu da je onodobni srbski patrijarh također dao suglasnost za osnivanje i autokefalnost HPC te su ju na temelju toga priznale Carigradska patrijaršija, Rumunjska pravoslavna crkva i Bugarska pravoslavna crkva.

Hrvatski autogol predstavlja primanje srpskoga patrijarha kod Predsjednice Republike Hrvatske, ako se ne radi o privatnom posjetu.

Blaženi Alojzije Stepinac, Zagrebački nadbiskup i kardinal u Katoličkoj Crkvi u WW2 i komunističkom poraću, je ustaški logor u Jasenovcu za vrijeme rata s pravom označio ljagom nanijeta Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, jer je kao vjerni sluga Isusa Krista bio uz svaku žrtvu, bez obzira na nacionalnost i vjeru, ali karakter tog logora je nakon rata krivotvoren od strane komunista koji su svoje zločine pripisali ustašama, i u svijet je lansirana monstruozna brojka žrtava jasenovačkog logora, koja nema veze s povijesnom istinom i zdravom pameću. U isto vrijeme SPC lukavo šuti o srpskim logorima u Beogradu iz WW2, u kojima je srbijanski kolaboracionistički režim ubijao srbijanske i beogradske Židove, njih 10.000 koliko su ih srpske oružane jedinice strijeljale do 1943. kada se Srbija službeni proglasila prvom (i jedinom) „Judenfrei“ („slobodna od Židova“) zemljom u Europi. Mi u Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi suosjećamo s našim židovskim bližnjima koji su bili žrtve progona, ali u ime Isusa Krista ne prihvaćamo laž o Hrvatima, pogotovo u svjetlu činjenice, da je ‘Tito’ poslao 1941. Staljinu depešu u Moskvu, i to s velikom laži da su Hrvati 1941. navodno pobili „pola milijuna Srba u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj“, i to tri mjeseca nakon što su ustaše došli na vlast 10. travnja 1941. kada je NDH i proglašena u jedinstvenom državno-pravnom aktu hrvatske povijesti, nakon stoljeća ropstva u stranim carstvima, i pod čizmom ‘nevjernika’ Turaka i Osmanlija čije su napredovanje na kršćanski Zapad Hrvati zaustavili u bitkama za Kiszeg, Sziget, Sisak i Sinj, od 16. st. do 18. stoljeća.

Titoisti su dana 30. lipnja 1945.godine u Zagrebu ubili patrijarha Hrvatske pravoslavne crkve, Svetoga Germogena, i njegove svećenike, i uz krivotvorene dokaze i izmišljotine strpali u zatvor nevinog Zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca, dok su čelnici SPC u isto vrijeme svečano dočekali bezbožne oficire okupacijske Crvene armije u Beogradu, 1944. godine, a tri godine ranije njemačke okupacijske snage, također u Beogradu. U jedinstvenom povijesnom dokumentu pod naslovom ‘Apel’, objavljen 13, kolovoza 1941. u srbijanskom časopisu ‘Vreme’, zabilježena je sva sramota koju je Sveti sinod Srpske pravoslavne crkve nanio srpskom narodu, jer je to bila javna, masovna i pismena potpora Nijemcima u vihoru rata. Licemjerstvo i mržnju koju SPC sije u odnose između hrvatskih i srpskih pravoslavaca, i Hrvata i Srba općenito, je nezapamćeno u cjelokupnoj povijesti oba naroda.

Hrvatska pravoslavna crkva poziva nadležne institucije hrvatske države, da donese odluku o registraciji HPC koja zastupa više od 17.000 hrvatskih pravoslavaca koji predstavljaju najveću vjersku manjinu u Republici Hrvatskoj (što je, bez Islamske VZ, više nego što imaju sve vjerske zajednice upisane u Registar vjerskih zajednica,) te da patrijarha SPC proglasi personom non grata jer ne priznaje postojanje države Hrvatske, kao i da se zaustavi sustavna mržnja koju SPC širi prema Hrvatima, a mi, hrvatski pravoslavci na čelu s hrvatskim arhiepiskopom Aleksandrom molimo Gospodina našeg Isusa Krista, da oprosti srpskom patrijarhu nadajući se da ne za što čini, i da mu udijeli nezasluženu ljubav, milosrđe za spas njegove duše. Neka blagoslov Božji padne na Hrvate i Srbe, na katolike i pravoslavce, na kršćanski svijet Balkana te neka prestanu svađe, i neka se širi ljubav Božja među svima nama, i molimo se za mir u našim srcima i na svijetu u slavu Gospodina na zemlji, kojeg volimo najviše na svijetu.

O Bože moj, o Bože moj, molim te pomozi nam da budemo jači od sljedbenike ‘Oca laži’, i da nadvladamo đavolje snage zla! Neka bude istina koja je Riječ Božja. Bogu hvala!

Hrvatski arhiepiskop †Aleksandar/HPC/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

One thought on “HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA : Priopćenje za javnost i medije

Odgovori