IZBORI Kandidat HDZ-a u XI. Izbornoj jedinici Daniel Glunčić u posjetu Hrvatima u Njemačkoj

Vrijeme:2 min, 15 sec

 

 

Kandidat za zastupnika u Hrvatskom saboru sa petog mjesta na listi HDZ-a za XI. izbornu jedinicu Daniel Glunčić boravi u posjetu Hrvatima u Njemačkoj. Zbog jučerašnjeg prometnog zastoja kod Stuttgarta, nije na vrijeme u nedjelju popodne stigao na nogometnu utakmicu NK Croatie Frankfurta, gdje je planirao razgovarati sa navijačima Croatije te nakon utakmice održati tribinu i predstaviti svoj program.

Zbog tog zakašnjenja uputio je ispriku igračima i upravi Croatie kao i navijačima i svim biračima. Unatoč zakašnjenju, Glunčić je tijekom nedjeljne večeri i ponedjeljka prijepodne u Frankfurtu posjeti nekoliko važnijih hrvatskih okupljališta te razgovarao sa iseljenim Hrvatima. U najpoznatijem hrvatskom sportskom baru u Frankfurtu, u Sportsbaru S9 u Sachenhausenu kojeg je odnedavno preuzeo Miro Šimunac, Glunčić se sastao sa predstavnicima hrvatskih sportskih udruga, gdje se upoznao i sa radom FC Croatia Frankfurt te djelovanjem njemačke sudačke organizacije u Frankfurtu, u kojoj kao nogometni suci uspješno nogometnu pravdu dijele i trojica Hrvata.

-Najprepoznatljivije udruge Hrvata u Njemačkoj su hrvatske sportske udruge. Naši mladi hrvatski sportaši i sportašice najučinkovitiji su predstavnici Hrvatske u njemačkom društvu, kazao je Glunčić u razgovoru u Sportsbaru S9.

Svoj posjet Njemačkoj, Glunčić je počeo u subotu posjetom München i Nürnbergu. U glavnom gradu Bavarske najprije je posjetio tamošnju Hrvatsku katoličku misiju.

– Naše hrvatske misije su oduvijek bile ne samo vjerska središta hrvatskog naroda u inozemstvu, već su bila temeljne ustanove koje su očuvale hrvatski identitet diljem svjeta, izjavio je Glunčić dodajući kako je posebno počašćen i radostan što je mogao iskazati svoje poštovanje prema HKM München i njenom voditeljiu fra Borisu Čariću.

-Posebno me radujue da je HKM posvećena Kardinalu Alojze Stepincu, kazao je Glunčić koji se slikao ispred kipa blaženog kardinala Alojza Stepinca.

U Nürnbergu je posjetio tamošnju HKM i upoznao voditelja misije fra Stjepana Matijevića. Sastao sam se s predstavnicima HDZ Koordinacije Bavarske, koje je predvodio novi predsjednik Koordinacije Ilija Stepić.

-U razgovoru s predstavnicima bavarske Koordinacije HDZ-aosjetio se veliki entuzijazam, a stranačke strukture HDZ-a u Bavarskoj su učvršćene, i izgrađuju nove korake. Ulaže se puno napora u radu s mladima, napisao je Glunčić na svojoj fejs stranici.

U nedjelju bio u Stuttgartu, gdje se sastao sa članovima HDZ-ove Koordinacije Baden-Württemberg, na čelu sa predsjednikom Milom Baričevićem.

-Riječ je o jednoj od najsnažnih Koordinacija HDZ-a u Njemačkoj, čiji članovi osim društvenog rada među Hrvatima u Stuttgartu i Baden-Würtembergu, veliki broj članova je stranački angažiran i kod sestrinske  stranke Kršćansko demokratske unije Njemačke (CDU).

Svoj posjet Hrvatima u Njemačkoj Glunčić nastavlja posjetom Hrvatim u Düsseldorfu a završava u utorak posjetom Hrvatima u Berlinu, u kojem je nekoliko godina uspješno radio u hrvatskom veleposlanstvu u glavnom njemačkom gradu.

 

Fenix/IM/SP/http://fenix-magazin.de/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)