Šutnja je zlo Z. Miliša : Strategija i ciljevi globalista

Vrijeme:4 min, 56 sec

 

Jednoumlje i demokracija kao fasada

Američka politika je režirala (su)kreator migrantske krize. Sada trljaju ruke jer problem eskalira u Europi. U predgovoru knjige “Bogovi novca” Engdahal napominje da su svi raniji (uključujući i današnjeg – B. Obama) predsjednici SAD-a, izuzev Johna Kenedija “poslušnici wall Streata i banaka.” Obama je u veljači 2015. u medijima izjavio: “Moramo imati najjaču vojnu silu na svijetu kojom ćemo po potrebi zavrtati ruke onim državama koje ne budu činile ono što zahtijevamo od njih.” Ova izjava je prijetnja, koja postaje jasnija u kontekstu humanitarne katastrofe Europe, osobito od srpnja 2015.

Ranije sam pisao na ovom Portalu o metodama upravljanja korporativnog kapitalizma te koracima za prokletstvo malih naroda jugoistočne Europe i Azije koje otkriva Joseph Stiglitz, nekada dopredsjednik Svjetske banke i Clintonov savjetnik – u tekstu Pokajnici iz straha progovaraju). U nastavku ću aktualizirani nove spoznaje o “vladarima kaosa”.

Sudbina Palestinca u rukama Amerikanaca

Posljednjih godina, u stravičnim napadima na palestinske izbjegličke logore u Siriji i Libanonu ukazuju na američku nezainteresiranost za milijune izbjeglica. Zašto bi i bili zainteresirani kad su režiseri paklenog plana?! SjedinjeneDržave insistiraju na pregovorima sporazuma Palestine i Izraela, a (samo) potonjima daju godišnje gotovo 4 milijarde $.

Na linku Agence Global- Arlicle se mogu pronaći vrlo intrigantni prilozi američkih analitičara koji detektiraju i povezuju stvari koje se ne mogu naći u mainstream medijima. Autori oštro kritiziraju američku politiku. Jedan od njih je i Rami G. Khouri, koji u članku od 24. kolovoza 2016. pod naslovom “Israelis, Palestinians: desperately seeking leadership (“Izraelci, Palestinci: očajnički traže vodstvo) aktualizira rezultate ankete izraelskih i palestinskih stručnjaka koji otkrivaju da se ispitanici na obje strane zalažu za dvije države i trajni mir. S druge strane, inozemni mediji su pratili izjave okorjelih političara zaraćenih strana te unisono prikazivali nasilne akcije. Radikalne strane su opravdali ubijanje na “drugoj strani” kao način samoobrane. Nigdje pomirljive tonove građana Izraela i Palestine.

Međutim, gore spomenuta istraživanja dvaju politologa 2016. godine izraelke Tamare Hermann i palestinca KhalilShikakia, pokazuju da 51 posto Palestinaca i 59 posto Izraelaca podržavaju rješenje izraelsko-palestinskog sukoba. U Izraelu, 53 posto Židova i 87 posto Arapa podržava osnivanje neovisne palestinske države dok 34 posto Palestinaca i 20 posto Izraelaca podržava ideju o jednoj državi. Khouri konstatira: “Prošlo je dvije godine od kada su Palestinci i Izraelci zadnji put sjeli zajedno i pokušali ostvariti mirovni sporazum, za što će proći još najmanje godinu dana. To je zato što obje strane žele Sjedinjene Države da posreduju i jamstvo na ishod ovog postupka, a ništa se neće dogoditi u Washingtonu dok nova američka administracija ne preuzme dužnost…, dakle do ljeta iduće godine”. Koturi je potpuno u pravu, a osobito žalost činjenica što Palestinci i dalje vjeruju svom neizravnom egzekutoru – SAD-a. Što im znači politikantske geste podrške država širom svijeta, ali i “činjenicama na terenu – bijesno izraelsko uništavanje palestinskih domova, ili barbarskih vojnih napada na Gazu” (Khouri)

Soroseva uloga

Početkom studenog 2015. Gerore Soros sluganskim europskim premijerima sugerira kako moraju primiti imigrante u Europu zbog “globalističkih planova koje treba predvoditi UN.” To izjavljuje za internetski portal Project Syndicate. Odmah nakon toga, mađarski premijer Viktor Orban izjavljuje da je multiglobalist, George Soros, jedan od protagonista migrantske krize urušavanja Europe. Orban je prvi premijer u EU koji je razotkrio namjere vladara kaosa: “Invazija je vođena, s jedne strane krijumčarima ljudi, a s druge strane onim aktivistima (za ljudska prava) koji podupiru sve što slabi državu,” prozivajući Sorosa kao predvodnika i jedne i druge invazije.

Zbog čega milijarderi George Soros i John Paulson mahnito kupuju zlato? naslov je teksta novinara M. Snydera, koji je sredinom kolovoza 2012. objavio američki portal Blacklisted News, a u kojem predviđa veliki financijski kolaps. Zlato u enormnim količinama, osim Sorosa, kupuju drugi američki milijarderi i banke. Osim toga, burzovni insideri u zadnje vrijeme masovno rasprodaju dionice tvrtki, a ogromne količine novca izvlače i iz investicijskih fondova, što Snyderu daje dodatne argumente o neizbježnom financijskom kolapsu.

Brojni ekonomski analitičari odavno su utvrdili da Soros u dogovoru s bankama namjerno izaziva paniku na tržištu. Evo što je novinaru D. Kramariću za internetski portal Dnevno.hr 22. kolovoza 2012. izjavio K. Hromin Strurm, naš ugledni ekonomist: “Svjetska financijska kriza umjetno je izazvana od međunarodne financijske oligarhije. Soros je glasnogovornik te oligarhije, što znači da on u dogovoru s njima radi namjerno paniku na tržištu. Prije krize koju su izazvali u kolovozu 2008. međunarodna je financijska oligarhija putem MMF-a dala nalog svim nacionalnim središnjim bankama da prodaju zlato koje su oni otkupljivali po jeftinoj cijeni. Međunarodni financijski kapital uspio je u svim zemljama središnje banke staviti pod svoju kontrolu.” Tako se centralizirao kapital (javne financijske institucije, banke i korporacije) u moćnoj međunarodnoj financijskoj oligarhiji nazvanoj Unija, a čiji je plan uspostava globalizacije slobodnog svjetskog tržišta.

Oni koji su u Škotskoj na referendumu 18. rujna 2014. bili za odvajanje od Velike Britanije (medijski) su nazivani kao separatisti ili nacionalisti. Međutim veliki dio (istih) unisionista ili federalista, koji su se protivili “nacionalistima” i njihovim željama za izlaskom Škotske iz Ujedinjenog Kraljevstva, istovremeno su se zalagali za izlazak iz EU-a. Tako se orkestrirano stvarala medijska zbrka što je izolacija, a što integracija. Naravno to je dio strategije globalista!

Joško Buljan u Hrvatskom tjedniku, a koji prenosi i HKV, sjajno opservira američku “dobrotvornu” Sorosevu politiku kao “burzovnog mešetara te mecene i pokrovitelja udruga u postkomunističkim zemljama istočne Europe, kako bi nas uveli u zapadnoeuropsku civilizaciju i blagostanje… sve do otkrivanja tisuća dokumenata koji razotkrivaju strategiju, taktiku i donacije Soroševe hobotnice u takozvanom DC Leaksu… Njegov utjecaj je antidemokratski jer ide za jedne političke opcije kao jedine ispravne i u konačnici završava jednoumljem s demokracijom kao fasadom.”

Zaključno

Ostajemo malima kada ako mislimo da su promjene nemoguće. Današnji čovjek strahuje od promjena. Problem je što ne učimo iz iskustva i što se živi od očekivanja drugih. Nemaju svi problemi rješenja, ali najveći je problem kad ga ne želimo priznati ili vidjeti.

prof. dr. sc. Zlatko Miliša/HKVhttp://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)