Izv . prof . dr . sc . Kristijan Krkač : GLAS BANDIĆU FESTIVAL JE DIJAGNOZE, A NE DEMOKRACIJE

Vrijeme:57 sec

 

 

Zakmo mi se razlotal kad sam jučer vjutro videl Bukovačku. Kae ovo? Novo maksimirsko jezero? Novi vanjski zenba Bazena Svetice? Možda fontana? Možda kombinacija navedenog, fontaničan zenba?

Jučerašnji nemili događaj na Bukovačkoj cesti u Maksimiru (01. 09. 2016.) lijep je simbol Bandićevih 16 godina vladavine Zagrebom. Prije 2 mjeseca Bandić je obnovio Bukovačku. Jučer, dva mjeseca kasnije pukla je cijev postavljena 1956. godine, prije 60 godina, kad je beba Bandić navršila godinu dana.

Prečesto oštećenja starih instalacija po Zagrebu slijede ubrzo nakon novih kozmetičkih obnova da bi to bila potpuna slučajnost. Vjerojatnijim se čini to da se površinskim i površnim popravcima poremećuje slabašna statika strukture podzemlja koja se jedva drži na okupu i koja se, na Bandićevu nesreću, osvećuje kad je najmanje treba. Kao jučer u jeku predizborne kampanje.
Ovo dubinsko puknuće u svezi s nedavnom površnom obnovom ako ništa drugo uzete zajedno čine lijep simbol, što i znači “staviti zajedno”, simbol zajedništva Bandićevih površnih i populističkih trikova za tuđi novac i dubinskih šteta koje neće platiti iz svog šetoflina.

 U tom svjetlu, glas Bandiću na ovim izborima zasigurno je dio “festivala”, ali ne demokracije, nego dijagnoze.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)