Ivan Botica : “Glejte jednu stvar bilo bi krajnje vrijeme da shvate da moraju biti odgovorni prema svome narodu”.

Vrijeme:1 min, 54 sec

 

Ugrađena slika 1U iščekivanju nadolazećih izbora svjedočimo raznim prezentacijima političkih prvaka..Nije da nisu spremni..Može se slobodno reći da su pripremljeni maksimalno u okvirima svojih očekivanja i težnji da se uhvati svoje zastupničko mjesto..Mnogi su uložili sve. Od vlastite snage, materijalnih sredstava, pozajmnica i ostalog.Ima i onih kandidata koji već pomalo naviknuti na bljeske kamera i novinarskih pitanja.Nonšalatno nastupaju i ne mare previše što odlazi u eter.Takvim “sigurnjacima” zasigurno su potrebni birači, ali samo na jedan dan.Jedan dan koji mijenja mnogo u životima kandidata podebljavajući zasigurno vlastiti bankovni konto..Dakle opet je novac u centru svih događanja.

Ugrađena slika 3Sjetih se ovom prigodom prvih višestranačkih izbora i pok. Josipa Pankretića. Bio je to prvi postkomunistički seljački vođa..Osoba je to koja je ostala upamćena po osebujnom stilu i nastupima.Bio je seljački vođa ali je u svojim nastupima u Saboru bio okružen blagorečeno, seljačinama. Znakovita je ostala ona njegov izjava:

 Kdaj sem došel vu Sabor 1990., bil sam za mnoge od vas grof, bil sem gazda, a vi niste imeli niš, ni za žmigavac, a sad vozite marcedese i kupujete tvornice..

Da tako je govorio Joža Pantkretić . I bio je u pravu.

Zasigurno mu ne  bi bilo drago danas vidjeti svoj HSS u njedrima SDP-a..I silne makinacije. Kako bi tek reagirao na činjenicu  da nekada stranku koja je okupljaja veliki dio seljaka i poštene inteligencije predvodi osoba sumnjive (kriminalne) prošlosti..

Ugrađena slika 2Tako i mnogi danas pretendirajući na mjesto zastupnika u Hrvatskom državnom saboru zaboravljaju na ove riječi i na glas koji su dobili od naroda. Pravi i istinski zastupnik nikada se ne bi smio odmaknuti od naroda koji ga je izabrao, koji mu je dao povjerenje.Nema nista gore nego kada se izgubi povjerenje svog vlastitog naroda. A ono se gubi kada narod shvati i uvidi da je prevaren, izdan i opljačkan. Jer političari, naši bi trebali biti obazrivi i korektni prema svojim biračima u svakom segmentu svog djelovanja . Jer obećanja smo svi pomalo siti .

Ima li obazrivosti i poštenja na političkoj sceni Hrvatske? Jesu li spremni naši kandidati preuzeti smjelo i hrabro svoje zastupničke fotelje i predano raditi za svekoliki hrvatski boljitak?

 “Glejte jednu stvar bilo bi krajnje vrijeme da shvate da moraju biti odgovorni prema svome narodu”.

 

 Ivan Botica /Hrvatsko nebo

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)