DORH će zatražiti pritvor za Tihomira Jakovinu?

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Istražujući jedan od najvećih pokušaja pljački EU fondova, istraživački novinari došli su do neslužbenih informacija prema kojima je DORH vrlo blizu odluke da za bivšeg SDP-ovog ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu zatraži pritvor.

Istražujući tko su vlasnici tvrtki kojima je bivši SDP-ov ministar pokušao pogodovati istraživački novinari došli su do pokazatelja da je riječ o dvije tvrtke u vlasništvu Agrokora Ivice Todorića, pet tvrtki u vlasništvu Žita Marka Pipunića te četiri tvrtke u vlasništvu Mirka Ervačića.

-Dvije tvrtke u vlasništvu Agrokora Ivice Todorića, pet tvrtki u vlasništvu Žita Marka Pipunića te četiri tvrtke u vlasništvu Mirka Ervačića dobile su (ili su trebale dobiti) stotine milijuna kuna iz programa Ruralnog razvoja, iako nisu imale pravo jer su u vlasništvu istih osoba. Riječ je o 21 tvrtki koje se spominju u negativnom mišljenju Europske komisije – navodi portal politickarealnost.wordpress.com.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo potvrdilo je koncem svibnja da poduzima zakonom propisane radnje vezano za sporne projekte i korištenje sredstava iz europskog fonda za ruralni razvoj za vrijeme bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Jakovine.

>>Sredstva iz europskog fonda za ruralni razvoj i bivši ministar Jakovina pod istragom DORH-a

Za sve nepravilnosti doznalo se iz revizorskog izvješća revizije Europske komisije u kojem je zatraženo žurno stopiranje isplata 1,23 milijarde kuna Hrvatskoj zbog mogućih nepravilnosti u natječajima koje je organiziralo resorno ministarstvo na čelu s Tihomirom Jakovinom.

 

M.M./HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)