PUT DO ZLATA : Hrvatska uvjerljivo preko Rudićevog Brazila u polufinale

Vrijeme:1 min, 36 sec

 

 Izabranici Ivice Tucka u polufinalu će igrati protiv Crne Gore.

 

Hrvatska vaterpolo reprezentacija uvjerljivo je pobijedila domaćina Brazil u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju (10:6) te stigla na korak do medalje.

Izabranici Ivice Tucka u polufinalu će igrati protiv Crne Gore (u četvrtak u 22.20 sati) koja je svladala Mađarsku boljim izvođenjem jedanaesteraca (13:11).

Naša momčad nadigrala je Brazilce koje vodi hrvatski stručnjak Ratko Rudić s kojim su dupini osvojili zlato na prošlim Igrama u Londonu. Sjajan je bio vratar dubrovačkog Juga, Marko Bijač, sa čak 15 obrana od čega i dva obranjena sedmerca. Teškoće s ramenom spriječile su nastup prvog vratara Josipa Pavića, no Bijač ga je dostojno zamijenio pretvorivši se u junaka pobjede.

Odlični su bili i Maro Joković te Javier Garcia sa po tri gola.

Hrvatska je briljirala u prve dvije četvrtine kad je bez pogreške koristila igrača više (5-5) te stvorila visoku prednost (7:3). Na ulasku u posljednju četvrtinu Brazilci su smanjilina dva razlike (8:6), a zbog Burićeva isključenja (udaranje Vrlića) igrali smo s dva igrača manje. Predvođeni Bijačem hrvatski igrači zaustavili su napade domaćina, a kad je Garcia pogodio za 10:7, pet minuta prije kraja, bilo je jasno kako polufinale ne može pobjeći.

U momčadi Brazila najbolji je bio Oneto Gomes s tri pogotka.

Dodajmo kako su naši vaterpolisti osvojili drugo mjesto u skupini B, ostvarivši tri pobjede, a među njima je i ona nad Crnom Gorom (uz slavlja protiv SAD-a i Italije). Nastup u skupini završili smo kontroverznim porazom od Francuza čime smo izbjegli okršaj sa Srbijom u četvrtfinalu.

Brazilci su bili treći u skupini A, također s tri pobjede (Australija, Japan i Srbija) te dva poraza (Grčka i Mađarska). Rudić je tu južnoameričku reprezentaciju pojačao stranim igračima, hrvatskim centrom Josipom Vrlićem te srpskim vratarom Slobodanom Sorom dok najbolji igrač, Felipe Perrone nastupa za dubrovački Jug.

Večernji list/http://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)