General Glasnović istupio iz HDZa

Vrijeme:3 min, 33 sec

U noći s 12. na 13. kolovoza 2016. godine oko 3 sata ujutro general Željko Glasnović donio je konačnu odluku o istupanju iz HDZ-a te o formiranju svoje neovisne liste za dijasporu što je objavio na svojem Facebook profilu.

Dragi Hrvati i hrvatski puče u Domovini, u Bosni i Hercegovini i izvandomovinskoj Hrvatskoj! Dragi moji hrvatski branitelji!

Pred nama su novi izbori i novi izazovi.
Odlučio sam istupiti iz HDZ-a i formirati neovisnu listu za XI. Izbornu jedinicu na predstojećim Izvanrednim parlamentarnim izborima u R. Hrvatskoj.
O detaljima liste i kandidatima informirati ću vas nakon sutrašnje predaje izborne liste u Državno izborno povjerenstvo.
Na ovakvu odluku ponukala me je prvenstveno moja savjest. Ne mogu i ne želim biti „smokvin list“ interesnim skupinama, niti još jedan statist u saborskim klupama.

Ako želimo preživjeti kao nacija moramo postaviti prioritetne političke ciljeve.
Hrvatski glasači ubrzo će biti zasipani suhoparnim podacima i praznim frazama posuđenim iz engleskog govornog područja. Politički kandidati većinom će govoriti ono što vi želite čuti, a izbjegavati će govoriti o onome što bi vi trebali znati. Tome će zdušno pomoći i partijske ćelije u meanstream medijima.

Prošlo je gotovo četvrt stoljeća od Domovinskoga rata, a R. Hrvatska još nije uspješno integrirala svoje ljudske i druge raspoložive resurse.

Zašto Hrvatska ostaje disfunkcionalna država?
Republiku Hrvatsku predugo vode interesne skupine čiji je prvenstveni cilj samointeres, a ne izgradnja funkcionalne i moderne države Hrvatske.
Dovoljno je sagledati stanje i odlazak mladih iz RH, položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini, porušene mostove sa izvandomovinskom Hrvatskom i kaotično stanje u koje je dovedena braniteljska populacija.

Održivi razvoj utemeljen je na jednostavnim i funkcionalnim zakonima. U Hrvatskoj zakon djeluje unutar disfunkcionalnog političkog sustava.

Dok su Hrvati izvan R. Hrvatske namjerno isključeni iz političkog i ekonomskog razvoja matične države, nacionalne manjine u Hrvatskoj uživaju Ustavna prava po kojima su stekli privilegije koje nemaju manjine ni u jednoj državi Europske unije i šire. Uspostavljena je tzv. pozitivna diskriminacija, ali je istovremeno s druge strane uspostavljena negativna diskriminacija, jer su njime zakinuti hrvatski birači u cjelini.
Površna analiza sadašnjeg stanja potvrdit će da je R. Hrvatska samo indigo kopija bivše propale države po gotovo svim ključnim elementima. Ukorijenjena korupcija na svim razinama i socijalistička birokracija, u samom začetku, ubija svaki investicijski projekt. Ne možemo sebi priznati da je mentalna baština komunizma najveća prepreka napretku.

Skandalozno je da Hrvat rođen izvan domovine treba prosječno 3 godine kako bi dobio hrvatsko državljanstvo. Također je skandalozno da ljudi koji su desetljećima destruirali hrvatsku državu, još sjede u saborskim klupama i u svim tijelima državne vlasti. Retroaktivni zakoni koji će se obračunati s poslovnim kriminalom, ratnim profiterstvom i izdajom nacionalnih interesa nikad nisu došli u saborsku proceduru. Akademska i kadrovska lustracija ostaju tabu teme u hrvatskom društvu.

Bez uspostave novog sustava vrijednosti Hrvatska neće doživjeti katarzu.
Bez snažne R. Hrvatske upitan je opstanak Hrvata u BiH. A bez opstanka Hrvata u BiH upitan je opstanak R. Hrvatske jer bez njih ostaje bez strateške dubine. Državni ured za Hrvate izvan R. Hrvatske i Saborski odbor za Hrvate izvandomovinske Hrvatske, podbacili su u ispunjavanju svojih obveza prema Hrvatima u BiH, bez kojih danas ne bi postojala slobodna Republika Hrvatska.

Stvara se nova generacija iseljenika. Dok Hrvati u područjima od posebne skrbi napuštaju zemlju, hrvatska vlada nastavlja financiranje protuhrvatskih projekata.

Jedan filozof ovako je dao definiciju fanatika: „To je čovjek koji se bori za neke ciljeve, a kad ih ostvari zaboravi ciljeve za koje se borio.“
Ne želim biti dio te skupine.
Hrvatskoj je nužno potrebna jaka i moderna desnica, utemeljena na 10 Božjih zapovijedi, kao obrana od moralne anarhije. Takva politička opcija do sada nije bila prisutna na javnoj i političkoj sceni u R. Hrvatskoj. Sve svoje potencijale i napore uložit ću u njezinu izgradnju, u izgradnju i preobrazbu Hrvatske.
Hrvatski branitelji, Hrvati u Domovini i Hrvati izvan Domovine, kao jedno jedinstveno biće, pozvani su biti aktivni sudionici i nositelji te preobrazbe.

„ONAJ TKO VLADA HRVATSKOM, MORA BITI NEUSTRAŠIV U TOJ MISIJI. I U NEKOM SVETOM GNJEVU BITI SPREMAN ISPREVRTATI STOLOVE SVAKOM DRZNIKU KOJI BACI OKO NA BILO KOJI DJELIĆ NJEZINA DOSTOJANSTVA I INTEGRITETA. AKO JE IŠTA NEPRIMJERENO, ONDA SU TO STRAH, POPUSTLJIVOST, NESIGURNOST, MANJAK SPREMNOSTI NA ŽRTVU…“
(p. IKE MANDURIĆ)

Vojnički pozdrav,
general Željko Glasnović,
nositelj Nezavisne liste za XI. Izbornu jedinicu.

Hrvatsko nebo

Odgovori